Monday 28 September 2009

ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Ευχάριστα νέα! Όπως είχαμε γράψει τον Αύγουστο του 2009 στην εφημερίδα μας, ο Σουηδός καθηγητής επειγοντολογίας κ. Gunnar Ohlen, είχε επισκεφτεί το νησί μας με σκοπό να διοργανώσει στην Κω το 6ο Μεσογειακό Συνέδριο Επειγοντολογίας το 2011. Με χαρά σας αναγγέλουμε ότι αφού έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι επάρκειας για την φιλοξενία ενός συνεδρίου τέτοιου μεγέθους το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κω το 2011!

Το συνέδριο του 2009 μόλις τέλειωσε στην Βαλένθια. Μπορείτε να δείτε το μέγεθός του κάνοντας κλικ εδώ. Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των πολλών ομιλητών απ΄ όλες τις χώρες του κόσμου.

Ενδιαφέρον είναι ότι στην Κω ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στον κ. Ohlen η ύπαρξη συχνής αστικής συγκοινωνίας, οι ποδηλατόδρομοι, το γεμάτο λουλούδια λιμάνι και η ευγένεια των κατοίκων του νησιού. Φυσικά ελπίζουμε ότι ως το 2011 το αεροδρόμιό μας θα διαθέτει υπεραστική συγκοινωνία με την πόλη της Κω ώστε ν' αποφύγουμε ακόμα ένα διεθνές ρεζιλίκι...

Σας παραθέτουμε μία συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ohlen για το ΔΗΡΑΣ κατά την παραμονή του στην Κω. Την συνέντευξη την πήρε ο ιατρός Αντώνης Λιόλιος και προσεγγίζει την αξία της επειγοντολογίας γενικότερα αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το νησί μας. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η περιπέτεια που είχε με το μωρό του ο συντοπίτης μας Γιώργος Διαμαντίδης ο οποίος και μας την περιγράφει. Ευχαριστούμε τον διευθυντή του ΔΗΡΑΣ κ. Χαράλαμπο Τσατσαρώνη που μας παρείχε το υλικό και μας έδωσε την άδεια να το δημοσιεύσουμε.

No comments: