Wednesday 16 September 2009

Το 2012 θα γίνει το Παγκόσμιο Συνέδριο των Κώων


Στις 26/9 στη Ν.Υ. συνέδριο
Δωδ/σίων της Διασποράς
ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Για τα αποτελέσματα του 3ου Συνεδρίου των Δωδεκανησίων της Διασποράς ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΔ στη συνεδρίασή του, ο εκπρόσωπος της δράσης πολιτών Dodecanesian Dream κ. Κούκουλας. Μάλιστα κατάφερε τη χρηματοδότησή της 50.000 ευρώ από το υπ. Εσωτερικών. Όπως είπε η Ομοσπονδία των Δωδεκανησίων συλλόγων Αμερικής – Καναδά διοργανώνει στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή όλων των δωδεκανησιακών συλλόγων Αμερικής, προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις των Συλλόγων, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς της περιοχής μας, που θα συμβάλλουν στη σταδιακή επαναδραστηριοποίηση των συμβουλίων και των μελών τους και την σύσφιξη των δεσμών με τα νησιά μας.
Επίσης, να αναζητηθούν σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ αλλά και τα γραφεία του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, τρόποι προκειμένου να αξιοποιηθεί το δίκτυο των Δωδεκανησίων ομογενών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Δωδεκανήσου στην Αμερική.
Το επόμενο διάστημα και μετά τη συνάντηση που θα γίνει στη Ν.Υ. θα υπάρξει σε συνεργασία και με τους δημάρχους των νησιών μας που έχουν επενδύσει σημαντικά μέχρι σήμερα πάνω σε αυτή τη δράση, ειδική συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, με θέμα την εξέλιξη αυτής της πρωτοβουλίας και την ένταξή της στις αναπτυξιακές δράσεις της.
Μια από αυτές είναι και η δημιουργία του Μουσείου των Δωδεκανησίων της Διασποράς, για το οποίο πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασιστεί σε ποιο διαθέσιμο κτίριο από αυτά που έχουν προταθεί θα στεγαστεί, για να αποφασιστεί στη συνέχεια και σε ποιο πρόγραμμα θα μπορέσει να ενταχθεί για χρηματοδότηση.
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
* Στο μεταξύ συνεδρίασε προχθές η Διαδημοτική Επιτροπή Αποδήμων της Κω και κατέληξε όπως το 2010, από 29/7 έως 2/8/10, θα γίνει στην Κω το προσυνέδριο και το καλοκαίρι του 2012 το Παγκόσμιο Συνέδριο.

No comments: