Saturday 19 September 2009

Γ. ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ: ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ


Επιστολή στο «ΒτΚ» του καθ. κ. Βυθούλκα
ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΚΩ
ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Ρωσικό ενδιαφέρον για σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης ασθενών

Αγαπητέ κύριε Ιωανννίδη,
Οπως με ενημέρωσε η Διευθύντρια της Ακαδημίας μας κ. Μαρία Χωριανοπούλου, σταθήκατε δίπλα μας στην προσπάθεια δημιουργίας Τμήματος πενταετούς εκπαιδεύσεως στην Ομοιοπαθητική Θεραπευτική και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.
Οι λόγοι που οδηγήθηκαμε στην κατάθεση μιας τέτοιας πρότασης ήταν δύο:
1. Η σύνδεση που υπάρχει με την Ιπποκράτη και την ομοιοπαθητική.
Σας παραθέτω τις αναφορές του:
«όμοια ομοίοις εισίν ιάματα» και «δια τα όμοια νούσος γίγνεται και δια τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσευόντων υγιαίνονται».
2. Λόγοι υψίστης εθνικής σημασίας αυτή την ώρα για την πατρίδα μας ώστε να ισχυροποιηθεί η θέση της Κω (ως ένα από τα ακριτικά νησιά μας) έναντι της Τουρκίας.
Εάν υπάρξει αρκετή στήριξη από μέρους της τοπικής κοινωνίας αλλά και των αρχών της Κω για τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος, αναμφίβολα θα υπάρξει προοπτική μεταφοράς των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής από την Αλόννησο στην Κω.
Αυτή την ώρα γίνεται μια σειρά μαθημάτων στην Ακαδημία όπου συμμετέχουν Ρώσοι γιατροί και εγώ προσωπικά είχα συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ομοιοπαθητικής στην Ιατρική Ακαδημία της Μόσχας, Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κ. Αλεξάντερ Ραζούμοφ, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την ιδέα της εκπαίδευσης των γιατρών αλλά και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου αποκατάστασης ασθενών σε ένα νησί με αεροπορική πρόσβαση.
Θα ήθελε να επισκεφθούμε το νησί σας την άνοιξη μαζί με μερικούς επενδυτές για περαιτέρω συζητήσεις.
Με εκτίμηση Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας

No comments: