Saturday 12 September 2009

ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡ/ΜΙΟΥ


Δεν πέρασε τελικά από το Σ/λιο Εργων της ΥΠΑ (ΣΕΠΑ) το έργο του νέου κτιρίου του Αερολιμένα λόγω αντιδράσεων της Δ/νσης Μηχανολογικών, που έκριναν ότι δεν ήταν επαρκής η μελέτη των εγκαταστάσεων για το σύστημα HBS ελέγχου των αποσκευών.
Πρόκειται για μείζονος σημασίας εμπλοκή σ’ ένα έργο τεράστιου ενδιαφέροντος για το νησί, με άγνωστες συνέπειες, ακόμα και για την ίδια τη χρηματοδότησή του.
Σημειώνεται ότι από το 2003 έχει «κολλήσει» και το έργο της νέας πίστας του αερ/μίου (για περισσότερες εξυπηρετήσεις αερ/φών). Ενώ χρειαζότανε ελάχιστες ακόμα εργασίες, μιας απλής επίστρωσης σε πίσσα, ο εργολάβος εγκατέλειψε, κηρύχθηκε έκπτωτος, πήγε στα δικαστήρια και καμία πληροφορία, …δικαιώθηκε γιατί δεν υπήρξε επαρκής τεκμηρίωση της άποψης της ΥΠΑ, εκπρόσωπος της οποίας δεν ενεφανίσθη στη δίκη!...

1 comment:

Αγησίας said...

Ώστε "ο εργολάβος εγκατέλειψε, κηρύχθηκε έκπτωτος, πήγε στα δικαστήρια και κατά μία πληροφορία, … δικαιώθηκε γιατί δεν υπήρξε επαρκής τεκμηρίωση της άποψης της ΥΠΑ, εκπρόσωπος της οποίας δεν ενεφανίσθη στη δίκη".

Τι ποσά είπαμε παίζονται σε τέτοια έργα;