Wednesday 16 September 2009

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Μια σπουδαία διοργάνωση των Πετρουμιανών της Κω και της Νέας Αλικαρνασσού
Με πιο γρήγορους ρυθμούς τώρα
η αποπεράτωση του Αϊ-Γιώργη
Γι’ άλλη μια φορά, το πάθος και το μεράκι των Μικρασιατών της Κω, με τη γνωστή ευαισθησία που τους διακρίνει για ό,τι σχετίζεται με τις χαμένες πατρίδες, έκανε το …θαύμα τους!
Αυτή τη φορά το θαύμα τους ήταν πιο μεγάλο και πιο λαμπερό, αφού συνεργάστηκαν αρμονικά με τους συμπατριώτες από τη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα με τον Πολιτιστικό Σ/γο της Ν. Αλικαρνασσού, «Η Αρτεμισία» με συνδρομή των Δήμων της Ν. Αλικαρνασσού και της Κω.
Ενας Σύλλογος με πλούσια δράση όπως αυτή καταχειροκροτήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο «Πανόραμα» Κυπριώτη, με τα εκπληκτικά του χορευτικά συγκροτήματα και ένα εξαιρετικό 7μελές μουσικό σχήμα, που απέδωσαν χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Μεγάλη ήταν η συγκίνηση 11 υπερηλίκων Μικρασιατών, που αφηγήθηκαν χαρακτηριστικές σκηνές από όσα διαδραματίστηκαν στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η υπέροχη εκδήλωση, την οποία τίμησαν όλες οι Αρχές και πλήθος κόσμου, έγινε στο πνεύμα της στήριξης της εκστρατείας για την αποπεράτωση του Αϊ-Γιώργη του Πετρουμιανού, για τον οποίο ο Πρόεδρος, κ. Μ. Τσιγαράς, είπε ότι με την στήριξη που έχει από τις Αρχές και τον απλό κόσμο, όπως του κ. Σταμάτη Γαλαθρή, μέσα στον επόμενο χρόνο ελπίζει ότι θα είναι έτοιμος.
Ενδιαφέρουσα επίσης και η προσφορά του κ. Θέμου Κέλλη, για ένα ταξίδι στο Πετρούμι με το «Μαρία Star”, τα έσοδα του οποίου θα πάνε για την αποπεράτωση του Ναού.
· Την αποστολή συνόδευαν εκπρόσωποι του Δήμου Ν. Αλικαρνασσού, που μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, και του Σ/γου «Αρτεμισία», ο πρόεδρος του οποίου εγχείρισε και μια επιταγή 1.000 ευρώ για την αποπεράτωση του Αϊ-Γιώργη.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα Δ.Σ. των δύο Συλλόγων για την άψογη διοργάνωση, κυρίως όμως για το πάθος με το οποίο υπηρετούν τέτοιες ευαίσθητες ιδέες…

No comments: