Saturday 3 December 2011

Συνεχίζουν τους «τσαμπουκάδες» ακόμη και επί Αβραμόπουλου


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ
Κομψά περιγράφεται ως άσκοπη περιπλάνηση. Θεωρητικά, αν και πρόκειται για πολεμικό, το πλοίο άλλης χώρας έχει δικαίωμα να πλέει γύρω από ελληνικά νησιά, ακόμη και να εισέρχεται εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας χωρίς να απαιτείται άδεια, εφόσον το δρομολόγιο που ακολουθεί έχει κάποιο νόημα.
Πρακτικά, ο πλους της τουρκικής κορβέτας Beykoz είναιμια καραμπινάτη πρόκληση. Κι αυτό διότι βγήκε από το λιμάνι της Σμύρνης με σκοπό να πλεύσει προς την ανατολική Μεσόγειο και αντί να πλεύσει κόστα-κόστα προς τα τουρκικά παράλια, ή έστω να κινηθεί σε μια ευθεία, έφτασε πάλι λίγα ναυτικά μίλια από τις ακτές της Αττικής και περιέπλευσε τουλάχιστον 10 νησιά μέσα στη νύχτα!
Στις 8 το βράδυ μπήκε σε χωρικά ύδατα κινούμενη μεταξύ Εύβοιας και Ανδρου. Μετά το στενό του Κάβο Ντόρο κινήθηκε ανάμεσα στην Κέα και την Κύθνο. Σαν να επρόκειτο για πλοίο της ακτογραμμής προσέγγισε τη δυτική πλευρά της Μήλου και τα μεσάνυχτα έστριψε νότια της Μήλου. Αφού πέρασε μεταξύ Σαντορίνης και Ίου, η κορβέτα βγήκε σε διεθνή ύδατα βορειοανατολικά της Ανάφης.
Αυτή την ώρα βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Σύμη.
Πηγή: Πρώτο θέμα

No comments: