Saturday 3 December 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΝΑΝΕ


Κάθε 3’’ ένα παιδί πεθαίνει από πείνα…
ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΕΤΗΣΙΩΣ 400 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, 100 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ 12 ΔΙΣ ΓΙΑ ΚΟΛΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ …ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑ!!

Καθημερινά συζητάμε για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας .Είναι αλήθεια ότι οι συνθήκες διαβίωσης μας έχουν αλλάξει προς το χειρότερο όπως άλλωστε και ο τρόπος ζωής μας.
Υπάρχουν όμως στην κοινωνία και στον υπόλοιπο κόσμο (κυρίως τριτοκοσμικό –υπανάπτυκτο) γεγονότα και δεδομένα απελπιστικά …χειρότερα! Άραγε τα γνωρίζουμε και τα σκεπτόμαστε; Σας αναφέρω τα πιο σημαντικά:
- Κάθε τρία 3 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα!!!
- Το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ετήσιο κατά κεφαλή εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 500 δολάρια!!!
- Το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, που ζει στις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες, καταναλώνει το 86% των αγαθών που παράγονται σε παγκόσμια κλίμακα.
- Το σύνολο των ετήσιων δαπανών για εξοπλισμούς (με πρωταθλητές σε αυτό τον τομέα τις ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Τουρκία) είναι 800 δισ. δολάρια!
- Ο ετήσιος τζίρος αγοράς ναρκωτικών στην Ευρώπη είναι 400 δισ. δολάρια, για ποτά 100 δισ. δολάρια, για τροφές κατοικίδιων ζώων 20 δισ. δολάρια, για.. κολόνιες 12 δισ. δολάρια και για ΚΑΠΝΙΣΜΑ… ανυπολόγιστα!!!
- Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού(το 90% βρίσκεται στις ανεπτυγμένες χώρες) έχει ετήσιο εισόδημα όσο είναι το ετήσιο εισόδημα του 57% του παγκόσμιου πληθυσμού!!!
Όλα τα παραπάνω μας εξοργίζουν και μας αγανακτούν. Αλλά πραγματικά ποιος ευθύνεται για αυτές τις αδικίες και ανισότητες; Αν δούμε την ιστορία των λαών κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα για πιο λόγο τα περισσότερα κράτη ναι μεν σήμερα είναι ανεξάρτητα, αλλά δυστυχώς καταχρεωμένα και υπόλογα στους πρώην αποικιοκράτες τους, που είναι οι σημερινές μεγάλες οικονομικές δυνάμεις όπως η Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Γερμανία, ΗΠΑ κ.τ.λ.
ΚΙΝΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

No comments: