Saturday 24 December 2011

Δύο υποθέσεις βιασμού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο


Δύο υποθέσεις βιασμού που απασχολούν επί 10ετία τη δικαιοσύνη θα εξεταστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω στην προσεχή του συνεδρίαση.
Κατηγορούμενος στην πρώτη υπόθεση είναι ο Ε. Χ. Μ. του Η. κάτοικος Ρόδου, που υπεραμύνεται της αθωότητας του και επιχείρησε να το αποδείξει και ενώπιον του Αρείου Πάγου που απέρριψε ωστόσο τους ισχυρισμούς του.
Η μηνύτρια ήρθε για διακοπές στη Pόδο τη χρονική περίοδο από 3-6-2001 έως 10-6-2001 και διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλεως. Πρωινές ώρες της 10-6-2001 η φερόμενη ως παθούσα επέστρεφε στο ξενοδοχείο όταν συνάντησε τον κατηγορούμενο, ο οποίος εργαζόταν σ' αυτό στην υποδοχή πελατών και ήταν μαζί με τον K. K. Οι ανωτέρω πρότειναν στην κοπέλα να πάνε να πιουν ένα ποτό στην οικία του K. K. Η τελευταία δέχθηκε και μετέβησαν και οι τρεις εκεί.
Η μηνύτρια βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης και ήπιε βότκα και sider από φράουλα. Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κατάστασή της, φέρεται να της έβγαλε την μπλούζα, να την έπιασε από το μπράτσο και να την οδήγησε από το τραπέζι που κάθονταν στο κρεβάτι. Η κοπέλα φέρεται να προσπάθησε να αντισταθεί με τα πόδια της αλλά ανεπιτυχώς. Ο κατηγορούμενος φέρεται να την έριξε στο κρεβάτι, να έπεσε πάνω της και να ήρθε σε κατά φύση εξώγαμη συνουσία μαζί της. Εν συνεχεία φέρεται να ήρθε και σε παρά φύση εξώγαμη συνουσία μαζί της ενώ την υποχρέωσε τρίτη φορά σε στοματικό έρωτα.
- Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό είναι ο X. Π. του A. κάτοικος Kαλυθιών Pόδου, ταξιτζής, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος της Αγγλίδας που τον κατήγγειλε.
Η 33χρονη αλλοδαπή υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο κατηγορούμενος την 10η Ιουλίου 2002 την βίασε μέσα στο ταξί το οποίο οδηγούσε. Η καταγγελία μάλιστα δεν έγινε στην Ελλάδα αλλά τα στοιχεία υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου από την Αστυνομία των Δυτικών Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας.
Η 33χρονη είχε μισθώσει το ταξί του κατηγορούμενου με δύο ακόμη γυναίκες οι οποίες του ζήτησαν να τις μεταφέρει από το Φαληράκι σε ιδιωτικό Iατρικό Kέντρο, στην περιοχή «Ψαροπούλα» της Pόδου. Εν συνεχεία τις μετέφερε πίσω στο Φαληράκι.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι κάποια βραδιά αργότερα δέχθηκε κλήση στο σταθμό ταξί στην πιάτσα Φαληρακίου και ειδοποιήθηκε να μεταβεί σε τουριστικά καταλύματα στο Φαληράκι. Εκεί τον περίμενε η 33χρονη που του ζήτησε να την μεταφέρει στο αεροδρόμιο.
Στην πορεία της διαδρομής επειδή η πτήση θα καθυστερούσε του ζήτησε να τη μεταφέρει σε κάποιο μπαρ ή σε κέντρο για μια ώρα. Πήγαν μαζί σε κέντρο του Θεολόγου και στη συνέχεια τη μετέφερε στο αεροδρόμιο πήρε το αεροπλάνο και έφυγε.
Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά ότι είχαν την οποιαδήποτε επαφή.

No comments: