Saturday 31 December 2011

«Δύναμη Αλλαγής» προς Κ. Ασλάνη ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Για την αντιδικία με τον κ. Φουντωτό


Με αφορμή την «θριαμβευτική ανακοίνωση», από τον κ. Ασλάνη, της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω για τη δικαστική διένεξη του με τον κ. Φουντωτό θέλουμε να επισημάνουμε και να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την παράταξη μας, να έχει στελέχη όπως τον κ. Φουντωτό του οποίου την πορεία και την εν γένει λειτουργία στην κοινωνία της Κω την ξέρουν και την γνωρίζουν όλοι στο νησί και όχι μόνο. Αυτή η παρουσία και δεν χρειάζεται απολύτως καμία επιβεβαίωση και από κανέναν, πολύ περισσότερο δε από τον κ. Ασλάνη.
Η θεσμική κατοχή δημοσίων αξιωμάτων είναι αποτέλεσμα επιλογής των πολιτών που στη συγκεκριμένη περίπτωση (του κ. Φουντωτού), υπήρξε και ήταν μεγαλειώδης χωρίς ασφαλώς και βεβαίως να συγκρίνεται με τον τρόπο και το ύφος αλλά και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Ασλάνη.
Η παράταξή μας δεν συνηθίζει, και δεν το έχει κάνει ποτέ, να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις όπως τη συγκεκριμένη του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω. Αντιθέτως πιστεύει στην αρχή «ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ».
Θα θέλαμε όμως να υπενθυμίσουμε στον κ. Ασλάνη αλλά και για να το πληροφορηθεί ο περισσότερος κόσμος ότι, η συγκεκριμένη υπόθεση σε πρώτο βαθμό εκδικάστηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κω και έγινε χωρίς ο κ. Φουντωτός να έχει νομικό συμπαραστάτη, με συνέπεια να μην υπάρχει η θεμελιώδης αρχή της «ισότητας των όπλων», ενώ αντίθετα ο κ. Ασλάνης διέθετε πλήρη νομική κάλυψη και δυστυχώς η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω έκρινε όσα έκρινε περίπου όπως και το Ειρηνοδικείο της Κω.
Τέλος η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι αμετάκλητη και θα πρέπει να μην λησμονείται ο τρίτος βαθμός δικαιοδοσίας που δεν είναι άλλος από τον Άρειο Πάγο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

No comments: