Saturday 17 December 2011

Με επιτυχία ξεκίνησαν τα μαθήματα στα τμήματα της σχολής «ΑΝΚΟ ACADEMY» για τουριστικά επαγγέλματα.




Εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Χρήστος Έψιμος έχει δώσει αρκετά δείγματα πρωτοπορίας σε γενικότερα ζητήματα εκπαίδευσης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης, σε σύγχρονα προγράμματα νέων τεχνικών και πρακτικών για στελέχη και απλούς εργαζόμενους στις διάφορες επιχειρήσεις, κυρίως του τουρισμού.
Η τελευταία πρωτοβουλία της σχολής ΑΝΚΩ, υπό την Διεύθυνση πλέον της θυγατέρας του κ. Στεργίας Εψιμου, υλοποιείται μία νέα σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων ως μία σύγχρονη τουριστική σχολή με διάφορα τμήματα, όπως Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική- Αρτοποιία, Οροφοκομία κ.ά.
Πέραν των σχετικών με την εστίαση προγραμμάτων, υλοποιούνται ήδη και προγράμματα για την στελέχωση του SPA Ξενοδοχείου, όπως αισθητική, μανικιούρ, ονυχοπλαστική ,της υποδοχής με το πρόγραμμα Receptionist ,καθώς και για τα υπόλοιπα τμήματα.
Η ANKO συνεργάζεται με πλειάδα κορυφαίων επαγγελματιών από κάθε τομέα, και ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα τα νέα εκπαιδευτικά τμήματα στη θεωρητική και πρακτική του μορφή, που υλοποιούνται στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΑΝΚΩ στην Ελ. Βενιζέλου 79, στο κέντρο της πόλης και σε ανάλογους με το αντικείμενο επαγγελματικούς χώρους, όπως στην περίπτωση της μαγειρικής. Στην Μαγειρική 2 τμήματα, εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις του ξεν/χείου «Πέλαγος» με εκπαιδευτές τους Σεφ: κο. Μιχάλη Ποταμούση, κο Ιούλιο Καλαποδά.
Το πρώτο Στάδιο της Μαγειρικής προέβλεπε να δώσουν εξετάσεις οι σπουδαστές στο κομμάτι της πρακτικής, για να διαπιστωθεί η πρόοδός τους στα όσα διδάχθηκαν έως τώρα. Και πράγματι, για μας που είχαμε τη χαρά να κάνουμε τους …«κριτές» τους, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αφού όλα τα πιάτα που ετοίμασαν ήταν το ένα πιο όμορφο και νόστιμο από το άλλο.
Σε κάθε τμήμα, οι εκπαιδευόμενοι θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή και θα ακολουθήσουν οι τελικές εξετάσεις πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν 2012. Θα είναι άριστα καταρτισμένοι, έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας που είναι σίγουρο ότι σε όλα αυτά τα επαγγέλματα υπάρχει μεγάλη ζήτηση είτε σε ξεν/χεία είτε σε εστιατόρια.
Για τις εξετάσεις αναφέρουμε ότι θα πραγματοποιηθούν σε προκαθορισμένο, αντικειμενικό πλαίσιο, για να αποκτήσει ο σπουδαστής τον τίτλο σπουδών του προγράμματος του.
Πέραν της αναφοράς μας στους έμψυχους συντελεστές των συγκεκριμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης , πρέπει να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται πάνω σε ένα αυστηρό και πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, πολύ υψηλών απαιτήσεων.
Η συνολική λειτουργία της Σχολής «ΑΝΚΟ ACADEMY», υλοποιείται βάσει του ISO 9001:2008 στην Παροχή Υπηρεσιών Επαγγελματικής Κατάρτισης και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού σε Θέματα Μαζικής Εστίασης.
Νέος κύκλος σπουδών ξεκινάει στις 25 Ιανουαρίου 2012, με τις παραπάνω αλλά και με νέες ειδικότητες, όπως: Η τέχνη του σερβιρίσματος, Οινοχόος, Barman-Barista, Μείωση κόστους στην εστίαση-μπαρ, Υγιεινή των τροφίμων κατά ΕΦΕΤ, Receptionist κλπ

No comments: