Thursday 22 December 2011

Κρίσιμη συνάντηση για τον ΔΗΦΟΔΩ μεταξύ Καΐσερλη και Χαλκιδιού


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνάντηση θα γίνει απόψε ώρα 8, στο Δημαρχείο, ύστερα από κάλεσμα του Δημάρχου στους Κώους που εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. του ΕΒΕΔ για μια ανταλλαγή απόψεων, πάνω στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, αλλά και ενόψει της έκδοσης της απόφασης του Σ/λίου της Επικρατέιας (αρχές Φεβρουαρίου) για την τύχη του ΔΗΦΟΔΩ, ύστερα από προσφυγή του Επιμελητηρίου.
Από την πλευρά του, ο Α’ Αντ/δρος του ΕΒΕΔ κ. Χαλκιδιός, θα εκθέσει στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου τις απόψεις του νέου Δ.Σ. για την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ, όσο τουλάχιστον οι Δήμοι της Δωδ/σου αδιαφορούν να τον αξιοποιήσουν ανταποδοτικά και παραγωγικά.
ΦΑΣΜΑ ΛΟΥΚΕΤΟΥ
Ο κ. Χαλκιδιός εκτιμά ότι το «ΣτΕ» θα δικαιώσει το Επιμελητήριο, γι’ αυτό οι Δήμαρχοι έχουν χρέος να δείξουν άλλη στάση στους επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους δοκιμάζονται σκληρά και οι μισοί από αυτούς εκτιμάται ότι ως την Ανοιξη θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου.
Για το λόγο αυτό ο κ. Χαλκιδιός, πέραν της πρόθεσης των Δημάρχων να υιοθετήσουν μείωση του προστίμου όσων οφείλουν ΔΗΦΟΔΩ από 5 στο 2% και από την πρόθεση να απαλλάξει ή να μειώσει αισθητά τα τέλη καθαριότητας σε διάφορους κλάδους επαγγελματιών, να προχωρήσει ο Δήμος σε πρόσθετα μέτρα – παροχές στους επαγγελματίες για να επιβιώσουν.
Παράλληλα, θα ζητήσει συντονισμένη κινητοποίηση για να υποχρεωθούν όλοι οι μεγάλοι, που διαφεύγουν τώρα και δεν πληρώνουν στο Δήμο, να αποδίδουν και αυτοί, ξεκινώντας από τις τράπεζες, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ και να φτάνει ως τις κινητές τηλεφωνίες και τα σούπερ μάρκετ.

No comments: