Wednesday 28 December 2011

Να που στην κρίση …ανθίζει η τέχνη



Η «ΟΝΕΙΡΟΣΚΕΠΗ» ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Αρπελιάς – Θαλασσινός: Στόχος η συμβολή
στην ποιοτική ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων
με θέατρο, σάτιρα, συναυλίες, ομιλίες, Καραγκιόζη κ.ά.

Ποιος είπε πως δεν γίνονται «θαύματα» στις μέρες μας;
Ιδιαίτερα όταν οι …«θαυματοποιοί» είναι το ακτύπητο δίδυμο Μάνθος Αρπελιάς και Γιάννης Θαλασσινός, που αυτή τη φορά έβαλαν όλο τους το πάθος και μεράκι, σε μια σπουδαία συνεργασία, που στόχο θα είχε να φτιάξουν ένα χώρο που θα στεγάσει κάθε είδους ποιοτική καλλιτεχνική – ψυχαγωγική δραστηριότητα!
Και να που ύστερα από αρκετών μηνών σχεδιασμούς και σκληρής δουλειάς, η …«ΟΝΕΙΡΟΣΚΕΠΗ» είναι πανέτοιμη να ανοίξει τις πόρτες της και την αυλαία της τη Δευτέρα 2/1, ώρα 6, με ένα υπέροχο έργο για τα παιδιά του Ευγένιου Τριβιζά.
Πρόκειται για έναν εκπληκτικά και άρτια οργανωμένο χώρο, στη γωνία Αμερικής και Νεομάρτυρος Χρήστου (έναντι Στρατιωτικής Λέσχης) χωρητικότητας 100 ατόμων που είναι άριστα εξοπλισμένος για κάθε είδους πολιτιστική δημιουργία, κύρια θεατρική, αλλά και για συναυλίες, ομιλίες, εκθέσεις και παραστάσεις Καραγκιόζη, που σε τακτά διαστήματα θα παρουσιάζει ο Μάνθος.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους με το γνωστό χιουμοριστικό τους στυλ, υπογράμμισαν το βασικό τους κίνητρο να δώσουν ώθηση σε κάθε ποιοτική τοπική δημιουργία, με σωστή ψυχαγωγία όλο το χρόνο (πλην του καλοκαιριού) με τακτικούς παραστάσεις, συναυλίες (χωρίς ηλεκτρική υποστήριξη) και γενικά να γίνει ένα αγαπημένο στέκι για μικρούς και μεγάλους, καλύπτοντάς τους ως ένα μεγάλο βαθμό την έλλειψη που έχει τώρα και χρειάζονται να πάνε στην Αθήνα.
Δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν την καλή δουλειά που γίνεται μέχρι τώρα στις 2 σκηνές των «Σφαγείων» αναδεικνύοντας τις άριστες σχέσεις που έχουν μαζί με όλα τα παιδιά.
Επίσης ανακοίνωσαν ότι θα έχουν συνεργασίες με επίλεκτα σχήματα από το κέντρο και άλλες περιοχές, για να παρουσιάζουν εκεί τις δημιουργίες τους.
Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει με 2 παραστάσεις για παιδιά (6-8 και 8-10) το ίδιο την Τρίτη, Πέμπτη μόνον απογευματινή και πάλι 2 παραστάσεις, τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας με τα α έργα του Ευγένιου Τριβιζά «Οδός γκρίζας ζώνης», «Ένα δέντρο μια φορά», παράλληλα με παιχνίδια για τα παιδιά.
• Θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα με τοπική σάτιρα από θέματα της πολιτικής σκηνής του νησιού μας.
Από το «ΒτΚ» ευχές η «Ονειροσκεπή» να είναι καλοτάξιδη!!

No comments: