Saturday 24 December 2011

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου με το ΕΒΕΔ


ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ
Θέμα – στόχος ο τουρισμός 12 μηνών

Σε καλό κλίμα έγινε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση που ζήτησε ο Δήμαρχος με τους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους της Κω, στο Δ.Σ. του ΕΒΕΔ, παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η διάθεση για καλή συνεργασία και από κοινού αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, καθώς και οι προτεραιότητες των θεμάτων που τους απασχολούν.
Ακροθίχτηκαν σχεδόν όλα τα θέματα – πλην του ΔΗΦΟΔΩ, αποφάσισε ενόψει της επικείμενης απόφαση του «ΣτΕ». Εμφαση δόθηκε στην ανάγκη επιμήκυνσης της σεζόν, ώστε να φτάσει κάποτε σε 12μηνη βάση, εκμεταλλευόμενοι τις LCC και ιδιαίτερα της Ryanair.
Ιδιαίτερο κεφάλαιο η οικοδομική δραστηριότητα, που χειμάζεται και ελπίζεται ότι θα βοηθηθεί από τη δουλειά που ολοκληρώνει η ομάδα Χωροταξίας, με στόχο τη διευκόλυνση και στις πράξεις μεταγραφής στο Κτηματολόγιο.
Αξιοσημείωτη επίσης η πρόταση του Δημάρχου στο ΕΒΕΔ να συμπράξει στη λειτουργία του Ινστιτούτου Ερευνας και Τεχνολογίας.
Τέλος συμφωνήθηκε όπως αμέσως μετά τα Φώτα συγκροτηθούν κοινές Επιτροπές, που θα επεξεργαστούν συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις.

No comments: