Saturday 26 November 2011

Νέα αναβολή στο Σ/λιο της Ευρώπης για την έκθεση του Α. Gross για τις μουσουλμανικές κοινότητες Ρόδου – Κω


Ο τ. Υπουργός κ. Παυλίδης ακύρωσε την μετάβασή του στο Εδιμβούργο στις 25/11, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό την ιδιότητα του Επιτίμου Μέλους της, και κατά την οποία θα συζητείτο η «έκθεση» του Ελβετού βουλευτή Andrea GROSS για την «κατάσταση της Μουσουλμανικής Κοινότητας στη Ρόδο και στην Κω».
Η συζήτηση αναβάλλεται για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία του προεδρείου.
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση της εκθέσεως GROSS δεδομένου ότι συνετάγη και βάσει των προσωπικών διαπιστώσεων του «Εισηγητή» κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο και την Κω όπου είχε συνεργασία με τον Α. Παυλίδη.
Με πρωτοβουλία μάλιστα του κ. Παυλίδη οργανώθηκε στην Κω συνάντηση του Α. GROSS με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Τ.Α. και της Μουσουλμανικής Κοινότητας όπου του δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσει και πάλι το πνεύμα της αρμονικής συμβιώσεως των συνομιλητών του, ασχέτως θρησκεύματος.
Αναμένεται καθορισμός νέας ημερομηνίας συζητήσεως κατά τη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου στην οποία μετέχει ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Σ.Τ.Ε. βουλευτής κ. Κ. Βρεττός.

No comments: