Tuesday 29 November 2011

Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη συμμορία ληστών στον πλανήτη


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΙ «ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΕΣ»
ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ 150 ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΑ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ)

Στη σύλληψη 4 μελών της διαβόητης σπείρας των χρυσοδάκτυλων διαρρηκτών που έχουν λεηλατήσει πάνω από 150 κοσμηματοπωλεία σε 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, κυρίως σε Ρόδο και Κω προχώρησαν χθες αστυνομικοί στην Αθήνα.
Οι 4 συλληφθέντες εμπλέκονται σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη και είναι μέλη της οργάνωσης "Ροζ Πάνθηρες" που έχουν σαρώσει ολόκληρη την Ευρώπη με λεία εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμμορία ληστών που έδρασε ποτέ στον πλανήτη! Η δράση της συμμορίας έχει πάρει θρυλικές διαστάσεις αφού για τουλάχιστον 7 χρόνια οι καλύτερες αστυνομίες του κόσμου δεν είχαν καταφέρει να τους εντοπίσουν.
Οι περιβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» αποτελούνται από τουλάχιστον 150 άτομα, Σέρβους, Βούλγαρους, Κροάτες και Μαυροβούνιους.
Τη συμμορία ίδρυσαν Σέρβοι και Κροάτες παραστρατιωτικοί, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση. Έχουν πραγματοποιήσει ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Ντουμπάι, ακόμα και στο Τόκιο, όπου κυκλοφορούσαν με ποδήλατα και μάσκες για την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Το όνομα «Ροζ Πάνθηρες» τους το έδωσε αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου είχε ανακαλύψει το ακριβό διαμάντι που είχαν κλέψει από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης.
Οι Σέρβοι «ταχυδακτυλουργοί» είχαν κρύψει το διαμάντι μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας προσώπου. Όπως ακριβώς είχε κάνει ο φαντομάς στη γνωστή ταινία «Ροζ Πάνθηρας», με τον Πίτερ Σέλερς.
Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας, ο Σέρβος Ντράγκαν Μίκιτς, έχει έφεση στις θεαματικές αποδράσεις, καθώς το 2003 είχε αποδράσει από γαλλικές φυλακές με ανεμόσκαλα. Ο Μίκιτς συνελήφθη εκ νέου πριν από 2 περίπου χρόνια, περιπλανώμενος με πολυτελή σπορ αυτοκίνητο στα τουριστικά θέρετρα τις Βενεζουέλας.
Πρακτική της περιβόητης σπείρας είναι ένας καλοντυμένος άνδρας με αριστοκρατικό προφίλ να επισκέπτεται το "στόχο" και να συστήνεται ως Ευρωπαίος επιχειρηματίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα για δουλειές.
Κάνει ερωτήσεις για ακριβά κοσμήματα και ρολόγια που δήθεν θέλει να αγοράσει, ενώ στην πραγματικότητα εξετάζει το χώρο.
Η πρώτη επιχείρηση της συμμορίας στη χώρα μας ήταν στις 12 Ιουνίου 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία 3 εκ. ευρώ. Τους αμέσως επόμενους μήνες σειρά είχαν οι κοσμηματοπώλες της Ρόδου και της Κω.

No comments: