Tuesday 22 November 2011

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ Να διοριστεί τώρα εκπαιδευτικός


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το ειδικό σχολείο στον Δήμο της Κω, το οποίο ενώ είναι διθέσιο, με την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης παραμένει με ένα δάσκαλο ειδικής αγωγής από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής φύλαξη των μαθητών και φυσικά ανεπαρκής μαθησιακή διαδικασία.
Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των μαθητών, οι 3 από τις 7 οικογένειες αναγκάζονται να μην στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.
Η κυβέρνηση και η υπεύθυνη υπηρεσία, παρά τις πιέσεις και τον αγώνα των γονέων του ειδικού σχολείου, εξακολουθούν με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες να αρνούνται να δώσουν λύση.
Μέσα από τις παρεμβάσεις που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Κω, διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση Α’βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ούτε καν την τυπική διαδικασία να ζητήσει εγγράφως τον διορισμό ενός ακόμη εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής δεν έκανε!
Ο δε περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης , παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί, προκειμένου να δώσει και αυτός εξηγήσεις.
Απαιτούμε λύση εδώ και τώρα.
Τώρα να διοριστεί ο εκπαιδευτικός που λείπει.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τους γονείς, τα ταξικά συνδικάτα θα παλέψει μέχρι τέλους το πρόβλημα αυτό.
Μέχρι να λυθεί.
Δεν θα πληρώσει η ειδική αγωγή την αναλγησία τους.
Δεν θα πληρώσει ο Λαός και τα παιδιά του την βαρβαρότητά τους.

No comments: