Tuesday 29 November 2011

ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ 22 ΑΡΝΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ


H δημοτική παράταξη ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με αφορμή τη χτεσινοβραδινή επίθεση αδέσποτων σκύλων αλλά και των προηγούμενων ημερών που επιτέθηκαν και κατασπάραξαν 12 πρόβατα στη περιοχή Ψαλίδι (Άγιος Παντελεήμων ) και στον Ηρακλή άλλα 10 , μικρών και νόμιμων κτηνοτρόφων που βόσκουν τα ζώα τους σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και όχι μέσα στα δάση όπως κάνουν δυστυχώς αρκετοί άλλοι οι οποίοι θεωρούν κάθε τι δασικό και διαθέσιμο για βοσκή, καλεί για άλλη μια φορά το Δήμο Κω να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων ζώων στα βουνά αλλά και τους πολίτες να δείξουν πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο πρόβλημα.
Κύριε δήμαρχε,
Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δημοτικό κυνοκομείο στο οποίο τα αδέσποτα ζώα θα βρίσκουν φροντίδα, περίθαλψη και θα στειρώνονται ώστε να αποφεύγονται τα σοβαρά προβλήματα σε νόμιμους κτηνοτρόφους αλλά και στους τουρίστες το καλοκαίρι.
Σας καλούμε να δείτε πιο σοβαρά το πρόβλημα που παρουσιάζεται και πάλι στη κοινωνία μας. Καλούμε επίσης τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους σε διάφορες περιοχές του νησιού επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα.
Σκεφτείτε ότι ο σκύλος είναι το πιο πιστό ζώο του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια και κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη συμπάθεια αυτά τα ζώα όπως και τις γάτες βέβαια. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων και ταυτόχρονα να αρχίσουν οι αναγκαίες ενέργειες μαζί με τους φιλόζωους του νησιού για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημοτικού κυνοκομείου που θα λειτουργήσει στα πρότυπα του κυνοκομείου της Ρόδου όπου και δεν θανατώνονται τα ζώα.

No comments: