Saturday 26 November 2011

Ένα πρωτότυπο παζάρι με παραδοσιακά προϊόντα της Κεφάλου άρχισε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην Κέφαλο



Η ιδέα ξεκίνησε, όταν τα παιδιά της Στ΄ τάξης άρχισαν με τους δασκάλους τους ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, που έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μια πολιτική του σχολείου για την υγιεινή διατροφή, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τις εφαρμόσουν αλλά και θα τις μεταδώσουν στον οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο.
Ξεκινώντας το πρόγραμμα, τα παιδιά, καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια για να εντοπιστούν οι υπάρχουσες διατροφικές συνήθειες σε σύγκριση με παλιότερες γενιές. Παράλληλα, γίνεται και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες ( παιδίατρους-διατροφολόγους). Έτσι, τα παιδιά, θα γνωρίσουν τα τρόφιμα και θα μάθουν να επιλέγουν αυτά που βοηθούν στην υγεία τους. Για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν ακόμη, κείμενα από το μάθημα της Γλώσσας, εργασίες από το μάθημα των Φυσικών, της Γεωγραφίας, των Θρησκευτικών.
Στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά μαζί με δασκάλους του σχολείου και τους γονείς τους, παρασκεύασαν γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, ζυμωτά ψωμιά, παξιμάδια, παστά ψάρια, ελιές, κανέλα και πηχτή με παραδοσιακό τρόπο και θα τα διαθέτουν σε ένα μικρό περίπτερο στην πλατεία του χωριού.
Τα προϊόντα θα διατίθενται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 5 έως τις 8 μμ και κάθε Κυριακή από τις 10 έως τις 12 π.μ.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την εκδρομή που θα πραγματοποιήσει το Μάρτιο η Έκτη Τάξη στη Βουλή των Ελλήνων.

No comments: