Thursday 3 November 2011

Δήλωση Μ. Χατζηκαλύμνιου για το νέο Παιδικό Σταθμό Ζηπαρίου


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ Ο Δ. ΔΙΚΑΙΟΥ
Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης & νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΖΗΠΑΡΙΟΥ» με προϋπολογισμό 1.960.000 ευρώ + ΦΠΑ.
Η μελέτη του έργου ανατέθηκε, παραλήφθηκε και εγκρίθηκε από τον τέως Δήμου Δικαίου και υποβλήθηκε από τον ενιαίο Δήμο Κω.
Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία ο προγραμματισμός του τέως Δήμου Δικαίου όσον αφορά τις ώριμες παρεμβάσεις για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.
Θυμίζω ότι είναι ενταγμένα επίσης:
* Το έργο του βιολογικού με 25.000.000 ευρώ.
* Η αποκατάσταση ΧΑΔΑ Πυλίου με 550.000 ευρώ.
* Η ολοκλήρωση αποκατάστασης του πρώην σχολείου Ευαγγελίστριας με 145.000 ευρώ.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ
Ελπίζω η δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου να προχωρήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες ώστε το έργο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα, να υλοποιηθούν.
Ο δρόμος αυτός, δηλαδή η χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους ώριμων έργων είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και της εθνικής (μετά την πλήρη κατάρρευσή της) και όπως προκύπτει από όλες τις ενέργειες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας είναι ζητούμενο για όλους.
Η κατασκευή των έργων με εργολαβία μέσω δημοπρασίας είναι μονόδρομος όπως και η δημοτική αρχή έχει σιωπηρώς αποδεχθεί, αφήνοντας στην άκρη όλα τα κούφια λόγια και τους ψευτολεονταρισμούς περί άρνησης κοινοτικών πόρων εάν δεν κάνει τα έργα με αυτεπιστασία, ορίζοντας για τις 13 Δεκεμβρίου 2011 την δημοπρασία για την πρώτη εργολαβία του βιολογικού καθαρισμού.
Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης
τέως Δήμαρχος Δικαίου

No comments: