Thursday 24 November 2011

Η Κως και το Ασκληπιείο ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.


Τάλλαρος: «Περπατά» το θέμα για την
υποψηφιότητα στην UNESCO και την
σύμπραξη ΔΙΙΚ με τους Σ/γους της ΕΕ

Την μέγιστη δυνατή προβολή τους έχουν η Κως και το Ασκληπιείο στο περιοδικό του Πανελλήνιου Ιατρικού Σ/γου, αφού ολόκληρο το εξώφυλλό του με αφιέρωμα πολλών σελίδων και πλούσιο φωτορεπορτάζ, ασχολούνται με την μεγάλη Πανευρωπαϊκή συνάντηση τον Ιούνιο στο νησί μας, όλων των εθνικών Ιατρικών Σ/γων της Ε.Ε. για τον καθορισμό της Χάρτας των Αρχών της Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας.
Πρόκειται για το μεγάλο γεγονός που έλαβε χώρα στο νησί μας φέτος το καλοκαίρι επί προεδρίας του Ιατρικού Σ/γου Κω του κ. Γ. Τάλλαρου σε συνεργασία με τον ΠΙΣ.
•Αξιοσημείωτο είναι πως στο τέλος της συνάντησης αυτής, με προτάσεις του κ. Τάλλαρου και του καθ. Στ. Γερουλάνου υπεγράφησαν 2 πρωτόκολλα από όλους τους εθνικούς αντιπροσώπους - ένα για την πρόταση της Κω να αναγνωριστεί το Ασκληπιείο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς και ένα για συνεργασία με το Ιπποκράτειο Ιδρυμα.
•Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο υιοθετείται το αίτημα απ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε. και στο δεύτερο συμφωνήθηκε όπως οι κεντρικοί – εθνικοί ιατρικοί σύλλογοι κάθε κράτους της ΕΕ θα αποτελούν πλέον τους αντιπροσώπους του ΔΙΙΚ σε κάθε χώρα.

No comments: