Tuesday 29 November 2011

Το μήνυμα του Γοργοπόταμου επίκαιρου και στη σημερινή κρίση


Μια ζωή σ’ αυτή τη χώρα θα είναι ζητούμενο η ενότητα, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.
Αφήνω την Αρχαιότητα και το «να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς» του Μκαρυγιάννη και να σταθώ στην ωραία ομιλία της κυρίας που εκφώνησε τον πανηγυρικό για την Εθνική Αντίσταση, στον Αη-Νικόλα.
Αναφερόμενη στο μέγα κατόρθωμα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, καίριο πλήγμα στον ανεφοδιασμό των Ναζιστικών στρατευμάτων, μετέφερε τα λόγια του Αγγλου συνταγματάρχη Εντυ Μπάγιερ, που συνέπραξε με τους ηγέτες του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ για το σπουδαίο σαμποτάζ:
-Το μεγάλο αυτό κατόρθωμα, είπε, δε θα γινότανε χωρίς τον Ζέρβα, ούτε όμως θα πετύχαινε χωρίς τον Βελουχιώτη!!...
•Τώρα στη φάση της κρίσης που διανύουμε, δείτε πόσοι κοιτάζουν το «εγώ» και πόσοι το «εμείς» ή πόσοι λένε «όλοι μαζί» και πόσοι υπονομεύουν κάθε προσπάθεια να σταθούμε όρθιοι…
Απόντες κόμματα και φορείς
από την κατάθεση στεφάνων
Όταν το 1982 καθιερώθηκε η μέρα της Εθνικής Αντίστασης, όλοι χαιρέτησαν το γεγονός στην κατάθεση των στεφανιών (μετά τη Δοξολογία) «σκοτώνονταν» όλοι να δώσουν το «παρών», τιμώντας τους αγωνιστές εκείνους.
Τώρα, 30 χρόνια μετά, οι καταθέτοντες στεφάνια, μετρημένοι στα δάχτυλα. Επαρχείο, Δήμος, 80 ΑΔΤΕ, Παλαιοί Πολεμιστές, Εφεδροι, Ρουμελιώτες, Λιμεναρχείο, Αστυνομία και …ΛΑΟΣ! Ολοι οι υπόλοιποι τι απέγιναν;

No comments: