Saturday 19 November 2011

Τι λένε οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τις καταστροφές στο Λιμάνι του Καμαριού


- Πήραμε την γνωμάτευση του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που αφορούσε την παρέμβασή μας στις αυθαίρετες κατασκευές του Δήμου και της δημοτικής κοινότητας Κεφάλου στον ευαίσθητο χώρο της παραλίας του Καμαριού. (4-3-2011 Καταστροφές στο φυσικό τοπίο, στις ακτές, στο περιβάλλον και σε μνημεία εναλίων αρχαιοτήτων στο ΚΑΜΑΡΙ Κεφάλου).
Α. Το κρατικό σώμα ελέγχου επιβεβαιώνει τον παραλογισμό των καταστροφικών παρεμβάσεων και καλεί τον Δήμαρχο Κω σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ.
Β. Το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης του υπουργείου εσωτερικών καλεί τον δήμο της Κω να δώσει διευκρινήσεις και στοιχεία για την υπόθεση για τις δίκες του ενέργειες.
Γ. Καλεί τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να κάνουν τις ενέργειες που έπρεπε από μόνες τους να έχουν ήδη κάνει (αρχαιολογία, τεχνικές υπηρεσίες, αστυνομία).
Δ. Δεν έχουν καθοριστεί πρόστιμα, όπως πολύ κακώς γράφτηκε στον τοπικό τύπο. Προφανής στόχος της παραπληροφόρησης ήταν να δημιουργηθούν τοπικές εντάσεις ή έστω το κατάλληλο έδαφος και να δικαιολογήσει πολιτικές παρεμβάσεις των «φίλων στην κυβέρνηση» του κ. Δημάρχου και να μπλοκαριστεί η παραπάνω γνωμάτευση.
Ε. Τα πιθανά πρόστιμα θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός των οποίων ο κ. Δήμαρχος θα έχει υποβάλει τις δικές του ενστάσεις και αιτιολογήσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψιν στον καθορισμό των τελικών αποφάσεων ή ποινών. Τώρα η δημοτική μας αρχή έχει όλο το δημοκρατικό δικαίωμα να δικαιολογήσει τις πράξεις της και έτσι να μην φορτώσει τον τόπο με ένα περιττό οικονομικό βάρος.
Πρέπει όμως να γνωρίζουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ότι θα κληθούν οι ίδιοι να καταβάλουν τις ποινές που πιθανά θα καθοριστούν κι όχι ο Δήμος!
Θα το επιδιώξουμε γιατί αυτό απαιτεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας μας και για τον απλό λόγο ότι μόνο έτσι θα αποτραπούν τα χειρότερα από την καταστροφική συνήθεια της δημοτικής αρχής να αυθαιρετεί, χωρίς λόγο πολλές φορές.
Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΒτΚ»
Η αναφορά στον «τοπικό τύπο» αφορά το «ΒτΚ» οπότε και αναγκαία η απάντησή μας.
Με το γνωστό «εισαγγελικό ύφος», ο κ. Μυλωνάς δεν περιορίζεται στη δική του επίσημη ενημέρωση, ούτε στο να μας επικρίνει γράφοντας ότι «πολύ κακώς γράφτηκε». Προχωράει και στον απαράδεχτο χαρακτηρισμό της «παραπληροφόρησης για να δημιουργηθούν τοπικές εντάσεις» και άλλες αστειότητες, που τουλάχιστον ο Ν. Μυλωνάς θα έπρεπε να αποφεύγει σε ό,τι μας αφορά.
Επί του θέματος: Η πληροφορία μας ήταν από τον ίδιο τον Λιμενάρχη για τα περί προστίμου που βγαίνει στα 34.700 ευρώ. Το εάν αυτό ακόμα δεν έχει φύγει από το Λιμεναρχείο για το Υπουργείο, θα μπορούσε απλά να το διευκρινίσει και όχι να βλέπει παντού συνομώτες…

No comments: