Saturday 26 November 2011

Κασσάρας – Συφουνιού στην Αθήνα για θέματα υγείας της Καλύμνου


Ο βουλευτής κ. Κασσάρας, μαζί με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου, κ. Χρυσούλα Συφουνιού, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΚΑΝΑ και την 2η ΔΥΠΕ, για να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα αρμοδιότητας των ως άνω φορέων, που απασχολούν τους συμπατριώτες κατοίκους των νησιών μας.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν με τους αρμοδίους και για τα οποία δρομολογήθηκαν λύσεις, οι οποίες θα ξεδιπλώνονται στο άμεσο μέλλον, είναι:
Για το Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου:
1. Η επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία έχει μείνει με έναν και μοναδικό καρδιολόγο, τον Διευθυντή Τσικούρη Εμμανουήλ.
2. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της Δωρεάς του συμπατριώτη επιχειρηματία κ. Χαλίκου και η αποπεράτωση του Χαλίκειου κτιρίου.
3. Η δημιουργία 2ου χειρουργείου, που αποτελεί Δωρεά στη μνήμη του Μιχάλη Διαμαντή από τη σύζυγό του.
Για το σταθμό Αιμοδοσίας, διασφαλίστηκε η θετική εισήγηση της ΔΥΠΕ και αναμένεται η σύσταση Επιτροπής, για την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών, προκειμένου να γίνονται αιμοληψίες στο Νοσοκομείο Καλύμνου και να υπάρχει Τράπεζα Αίματος σε αυτό.
Για τον ΟΚΑΝΑ Καλύμνου, η επιτάχυνση της στελέχωσης και της επισκευής του κτηρίου, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία του σύντομα.
Οι διήμερες επαφές ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση, το απόγευμα και πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, του Γιώργου Κασσάρα και της κ. Χρυσούλας Συφουνιού, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό και τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Βεβαίως, ο βουλευτής, κατά τις συναντήσεις του με αυτές στις υπηρεσίες, ασχολήθηκε με τα προβλήματα και των άλλων νησιών, όπως π.χ. με τη δραματική μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. Καρπάθου κ.α.

No comments: