Tuesday 27 September 2011

Κως – Φαγητό και service ώρα 0!


M. ΠΟΤΑΜΟΥΣΗΣ: ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΒΛΕΠΩ…
Πλαστικό χαμόγελο – κουρασμένο προσωπικό…
Αγαπητέ Γιάννη,
Καιρό τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι γίνετε με τον τοπικό επισιτισμό στην περιοχή μας και τρελαίνομαι με αυτά που βλέπω και συναντώ καθημερινά.
Παντού τουριστικό φαγητό και service, πλαστικό χαμόγελο, κουρασμένο προσωπικό, πρόχειρα ταξινομημένα τραπέζια και καρέκλες, ταμπέλες στα αγγλικά με Ελληνικούς όρους και τόσα άλλα.
Θέλω λοιπόν να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σου, γνωρίζοντας την ευαισθησία σου γύρο από τα θέματα αυτής της μορφής.
Δεν σου κρύβω πως έχω ταξινομήσει σε μικρά σχετικά … άρθρα μέρος των σκέψεών μου με την επωνυμία «τοπική γαστρονομία μέρος 1ο», τα οποία θα ...σου ζητήσω να φιλοξενήσεις στην εφημερίδα σου, (αν φυσικά το επιθυμείς) μήπως μπορέσουμε να συνεισφέρουμε έστω το ελάχιστο στην βελτίωση του επισιτισμού αλλά και των επαγγελματιών στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι και κάτι ακόμη.
Είναι η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και γιατί όχι της Κωακής διατροφής.
Στόχος είναι ο προβληματισμό των επιχειρηματιών του κλάδου για να ξεφύγουν από αυτό που κάνουν σήμερα, ένα βήμα εμπρός και να δουν την δουλειά τους από άλλη οπτική καλύτερης προοπτικής, βοηθώντας ο ένας κλάδος τον άλλο.
Θα μπορούσαν να συνυπάρξουν αρμονικά για παράδειγμα οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων με τους εστιάτορες, ελαιοπαραγωγοί με τους εστιάτορες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι οινοπαραγωγοί, οι τυροκόμοι, οι αρτοποιοί, οι επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής και τόσοι άλλοι εμπλεκόμενη κλάδοι.
Σε περιόδους κρίσης η κοινωνική συνοχή πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να υποστηρίζετε και μέσα από διαδικασίες τέτοιας μορφής. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αναλύσουμε ενδεχομένως στο προσεχές μέλλων.
Τώρα περιορίζομαι στο να σου καταθέσω τον προβληματισμό μου και να περιμένω της δικές σου απόψεις.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μιχ. Ποταμούσης
Τηλ. 6977.975438

No comments: