Thursday 22 September 2011

Καταγγελία του Σ/γου Γονέων στην Εισαγγελέα για κεραία κινητής τηλεφωνίας σε …σπίτι εκπαιδευτικού στο Ζηπάρι!!


«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ»
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Ζούμε κάτω από ένα πυκνό δίκτυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που μας βομβαρδίζουν με ακτινοβολίες-ηλεκτρομαγνητικά κύματα, απειλώντας άμεσα την υγεία μας. Συμμετέχουμε όλοι, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να το έχουμε επιλέξει, στο μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα στην ιστορία.
Οι νομικοί περιορισμοί για την τοποθέτηση των κεραιών είναι οι εξής: δεν επιτρέπεται η εγκατάστασή τους πάνω από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία. Μια κεραία, όταν βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τους παραπάνω χώρους, θα πρέπει να διαθέτει 40% μειωμένη ακτινοβολία. Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η αυξημένη ακτινοβολία από μια κεραία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προκαλέσει διαταραχή μνήμης, συγκέντρωσης, εξάντληση, πονοκεφάλους, ιδιαίτερα σε απόσταση 50-400 μέτρων από την κεραία, αλλά και πιο σοβαρές παθήσεις, όπως διαταραχές στα χρωματοσώματα, αύξηση καρκίνου, αύξηση της παιδικής λευχαιμίας, αιματολογικές βλάβες, αρνητική επίδραση στο αναπαραγωγικό σύστημα. Και μάλιστα, όπως επισημαίνουν, με έκθεση σε ακτινοβολία 6.300 φορές χαμηλότερη από αυτή που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.
ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΕΛΕΓΧΟ Ο ΔΗΜΟΣ
Γνωρίζοντας, ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η τοποθέτηση τέτοιων κεραιών προϋποθέτει ένα ιδιαίτερα αυστηρότερο καθεστώς όταν πρόκειται για περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή συνέδρια που ενοχοποιούν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, -δεδομένου ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν πολύ αυστηρότερα όρια, (π.χ. ΓΑΛΛΙΑ 0,6V/m, ΑΥΣΤΡΙΑ Salzburg 4 V/m, ΕΛΛΑΔΑ 22-33V/m) απαιτούμε, να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για:
* Να ελεγχθεί η νομιμότητα της εγκατάστασης των εν λόγω κεραιών (παλαιών και νέων) στην περιοχή Ασφενδιού – Ζηπάρι.
* Να ελεγχθεί αν υπάρχει απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο)
να ελεγχθεί αν υπάρχει η τήρηση των Εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών Όρων (στην περίπτωση που υπάρχει Α.Ε.Π.Ο.)
• Να ελεγχθεί, εάν διαπιστωθεί ότι λειτουργούν χωρίς άδεια, γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους και γιατί η ΔΕΗ δε διακόπτει την παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τις έντονες ανησυχίες αλλά και την αγανάκτησή του καταγγέλλοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νησιού και της Πολιτείας για την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες κτιρίων της περιοχής μας, κοντά σε περιοχές που βρίσκονται σχολεία και τους καλούμε, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα είναι δεσμευτικές και άμεσα υλοποιήσιμες για την απομάκρυνση όλων όσων βρίσκονται εγκατεστημένες κοντά σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικούς Σταθμούς και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως συμβαίνει στο Ζηπάρι όπου τίθεται ηθικό θέμα αφού η κεραία είναι τοποθετημένη σε οικία εκπαιδευτικού!!! (σας επισυνάπτουμε σχετικές, φωτ/φίες).
Αρνούμαστε να γίνουμε πειραματόζωα εμείς και τα παιδιά μας για μεταγενέστερες μελέτες, όταν κάποιοι θέτουν τη δική μας υγεία πολύ πιο κάτω από τη δική τους τσέπη!
Άρα οι κεραίες θα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές και ειδικά από σχολεία.
Με την επιστολή μας αυτή σας καλούμε να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα και παρακαλούμε για την έγγραφη ενημέρωσή μας.
Για το Δ.Σ.
Γεωργία Κατσαρού – Μονάχα
Γραμματέας
Μιχάλης Η. Φραγκούλης
Πρόεδρος

No comments: