Saturday 17 September 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Αισθανόμαστε την υποχρέωση μετά τα θλιβερά συμβάντα που διαδραματίστηκαν, να ευχαριστήσει από καρδιάς, όλους όσους συνέβαλαν και στήριξαν την προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το σχολείο μας.
Την Αστυνομική Διεύθυνση και το προσωπικό της για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή της, τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Μήτρου για τη συνεχή παρουσία τους στο σχολείο όλες αυτές τις ημέρες, καθώς με τις ενέργειές τους, μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, την προϊσταμένη κ. Στρατηκοπούλου και το προσωπικό τους, συνέβαλαν στη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.
Θέλουμε να εξάρουμε τη στάση του διευθυντή, των δασκάλων μας και του προσωπικού του σχολείου μας, οι οποίοι δούλεψαν με ζήλο νυχθημερόν, και πάνω από τα ανθρώπινα όρια για να φέρουν σε χρόνο ρεκόρ το σχολείο στην πρότερή του κατάσταση και με γνώμονα μόνο το στοίχημα να λειτουργήσει το σχολείο έστω και μία μέρα νωρίτερα. Το παράδειγμά σας αυτό μάς συγκίνησε, το εκλαμβάνουμε ως βαρόμετρο εκπαιδευτικής υγείας.
Έναν – έναν τους γονείς, τους δεκάδες εθελοντές, τους γείτονες, που προσέτρεξαν και προσέφεραν ηθικά και υλικά και αυτούς που δεν μπόρεσαν λόγω ωραρίου, αλλά προσφέρθηκαν να δουλέψουν για το σχολείο τις βραδινές ώρες, αποδεικνύοντας πως ανάβει ακόμα η σπίθα της αλληλεγγύης, της αγάπης, της προσφοράς, το καλύτερο μάθημα που διδαχθήκαμε ποτέ.
Θα κάνουμε ειδική αναφορά στο ζευγάρι των Νορβηγών TORNY & REIDAR LARSEN οι οποίοι παραθερίζουν στο νησί μας και αντικρίζοντας τα γεγονότα από τα ΜΜΕ, μας ειδοποίησαν και προσέφεραν το ποσό των 500 ευρώ.
Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο πλήθος των επαγγελματιών – επιχειρήσεων που ανιδιοτελώς προσήλθαν με ό,τι διέθεταν:
Κο και κα Παπαγγελή Εταιρεία ΝΕΟΣΕΤ, Υδραυλικά Γεώργιος Κούκουνας, Συνεργείο Αυτοκινήτων Γρύλλης Μιχαήλ, Ξυλουργείο Σουλεϊμάν Ασπαλης και Σία ΟΕ, Φαρμακείο Χατζημάρκου Νίτσα, Βιβλιοπωλείο Θαλασσινού, Πασχάλης Καλσάτης BLUE NET, Υδραυλικά Ευάγγελος Μακράκης, Χαρτικά Υλικά Καθαριότητας Χρήστος Μεταξωτός, Αυτοκίνητα Πέτρος και Αντώνης Χατζηνικολάου, Μηχανολόγος Γεώργιος Σιδηρόπουλος, Ποτά Χυμοί Χαρτοφίλης Γεώργιος, Εμπόριο Ν. Φαναριώτης ΑΕ, Ηλεκτρονική Παράσχος Αντώνιος.
Τέλος, τα τοπικά ΜΜΕ που έδωσαν από την πρώτη στιγμή άμεση και σωστή διάσταση στα γεγονότα.
Γι’ αυτούς που προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα, μια συμβουλή.
Ο πραγματικός εχθρός είναι μέσα μας και όχι απέναντί μας!
Σημειώνουμε ότι οι κραυγές και οι εθνικιστικές, ρατσιστικές κορώνες δεν μας εκφράζουν.
Εμείς ως γονείς μετρηθήκαμε, και δεν περισσεύει κανένας να τον μισούμε.
Για τον Σύλλογο
Ο Πρόεδρος
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

No comments: