Saturday 17 September 2011

Σπάνια ευκαιρία να δείτε στην Κω πειράματα Φυσικής και Χημείας


ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Από την Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου κ. Μπέττα ενημερωθήκαμε ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου - Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα του 2ου Γυμνασίου Κω να επισκεφθεί και τη Δωδεκάνησο, εφόσον πέρσι είχε πραγματοποιήσει επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας σε σχολεία των Κυκλάδων.
Το σχετικό ενημερωτικό υλικό που μου απέστειλαν το θέτω στη διάθεσή σας, ώστε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου να μπορέσει να παρακολουθήσει την επίδειξη πειραμάτων και το ευρύ κοινό.
Είναι μια σπάνια ευκαιρία για την Κω η παρουσίαση πειραμάτων Φυσικής και Χημείας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και ευρύ κοινό, που διοργανώνει η επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Τα σχολεία που θα παρακολουθήσουν την Έκθεση την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου είναι το 2ο Γυμνάσιο Κω, το Γυμνάσιο Ζιπαρίου και το 1ο Γυμνάσιο.
Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού κ. Χατζηνικολάου Κοντή για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας να παραχωρήσει την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου της για την πραγματοποίηση των πειραμάτων.
ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
Ο ωκεανός του ήχου: Τι συμβαίνει όταν μιλάμε κανονικά και τι όταν φωνάζουμε; Γιατί διαφέρουν οι φωνές των αγοριών και των κοριτσιών; Φτιάχνουμε ένα γρήγορο μουσικό όργανο και κατανοούμε πώς σχηματίζονται οι νότες.
Χημεία… στην κουζίνα: Παίζουμε με τις ιδιότητες των υλικών και φτιάχνουμε μία ομελέτα τρομακτική, αλλά πολύ γευστική. Ποιος θα τολμήσει να δοκιμάσει;
Οι χημικές αντιδράσεις… μας εκπλήσσουν: Δείτε ένα υγρό να αλλάζει με αναπάντεχο τρόπο. Δεν είναι μαγεία… είναι χημεία!
Οπτικές ψευδαισθήσεις: Παρακολουθήστε αντικείμενα να εξαφανίζονται μπροστά από τα μάτια σας. Ποιο υλικό άραγε μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο;
Ο χορός της φωτιάς: Παρατηρούμε τα χαρακτηριστικά της φωτιάς μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα. Πώς έχει βοηθήσει αυτή η μυστηριώδης χημική αντίδραση τον άνθρωπο και την επιστημονική πρόοδο; Ποιες είναι οι συνέπειες της κακής χρήσης της φωτιάς;
Ένα παράξενο υγρό: Μπορεί ένα υγρό να σηκωθεί και να χορέψει; Και αν μπορεί, χορεύει με οποιαδήποτε μουσική; Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, όταν ανακαλύψετε τις εκπληκτικές ιδιότητες των μη-νευτώνειων υγρών!
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΣΕ
ΚΑΛΥΜΝΟ – ΛΕΙΨΟΥΣ
• Στους Λειψούς το Σάββατο 17/9, ώρα 7μμ. Στην Κάλυμνο 19-20/9, στο 2ο, 1ο και 6ο Δημοτικό.
Πληρ. τηλ. 22420-22707.

No comments: