Thursday 8 September 2011

Αγώνας δρόμου των Προϊσταμένων για να λειτουργήσουν τα σχολεία


ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕ
ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ
Φωτοτυπίες – CD έως τα μέσα Οκτώβρη

Δε θα αποτελούσε εξαίρεση το Νησί μας, από την πανελλαδική δραματική έλλειψη βιβλίων στα σχολεία μας. Και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια, οι τίτλοι των βιβλίων που έχουν έρθει είναι ελάχιστοι και μέχρι τα μέσα Οκτώβρη που αναμένεται να αποσταλούν από το Υπουργείο, οι εκτελούντες χρέη Προϊσταμένων κ. Χασαπλαδάκης και Σημαντηράκης, καλούνται να βρουν λύσεις εκ των έσω.
Μάλιστα, ο κ. Σημαντηράκης είχε την Τετάρτη ραντεβού με το Δήμαρχο, ώστε να βοηθήσει στην παραγωγή φωτοτυπιών μέσω των σχολικών επιτροπών, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία, αφού οι δυνατότητες τους με τα φωτοτυπικά που έχουν είναι λίγες. Ανάλογη ενέργεια με τις σχολικές επιτροπές έκανε και ο κ. Χασαπλαδάκης.
Παράλληλα με τις φωτοτυπίες, από το Υπ. Παιδείας θα διανεμηθούν CD με το περιεχόμενο των βιβλίων.
ΛΙΓΑ ΤΑ ΚΕΝΑ
Πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα με τους εκπ/κους, αφού έως το 1ο κουδούνι, τη Δευτέρα, η μεγάλη πλειονότητα θα είναι στη θέση της. Οι όποιες ελλείψεις λόγω τελευταίων αποσπάσεων αναμένεται να καλυφθούν άμεσα.
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ;
Σύμφωνα με πληροφορία του κ. Χασαπλαδάκη, στο Υπ. Παιδείας υπάρχει σκέψη για διατήρηση των Γραφείων Εκπ/σης, λόγω νησιωτικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει γραφείο που θα καλύψει τις ανάγκες του Β. Συγκ/τος.

No comments: