Wednesday 28 September 2011

Στις φυλακές της Κω έχουν έλλειψη τροφίμων


ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Εκκληση για στήριξη και βοήθεια σε τρόφιμα απευθύνει ο δ/ντής τα ωνφυλακών κ.λ Β. Καραθάνος, ο οποίος παρά τους χαλεπούς καιρούς, υποστηρίζει ότι η κοινωνική αλληλεγγύη δεν έχει εκλείψει.
Υπάρχει άμεση ανάγκη για τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, αλλά και για τσιγάρα και τηλεκάρτες. «Αυτή τη στιγμή κρατούνται 130 άτομα ενώ διαθέτουμε μόλις 95 κρεβάτια. Εξαιτίας των υπεράριθμων κρατουμένων υπάρχει ανάγκη για φαγητό, διότι οι ποσότητες που έχουμε δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι μερίδες να είναι μικρές.
Οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας και στην πλειονότητά τους αλλοδαποί με τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών να είναι η πρώτη αιτία φυλάκισης.
Ο διευθυντής ζητά από ιδιοκτήτες super markets να μην πετούν τα κοντόληκτα τρόφιμα αλλά να τα προωθούν στις φυλακές επισημαίνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα δωρεάν ακτοπλοϊκής μεταφοράς. Παράλληλα ζητά και τη στήριξη των ξενοδόχων, οι οποίοι στο τέλος της σεζόν θα έχουν περίσσευμα πολλά τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας, τα οποία αντί να καταλήξουν στη χωματερή θα μπορούσαν να προωθηθούν στους τροφίμους της Κω.
Επίσης δεν υπάρχει γιατρός, νοσοκόμος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός. Ο δ/ντής καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, πέρα από τον μεγάλο όγκο εργασίας, που έτσι κι αλλιώς μαζί με το προσωπικό καλούνται να φέρουν σε πέρας, να σταθούν ανθρώπινα δίπλα στους τρόφιμους υποκαθιστώντας πολλές φορές όχι μόνον τον ψυχολόγο, αλλά και τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους…

No comments: