Saturday 21 November 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ


Ζωίδης – Αλιφέρης είδαν
τους αρμόδιους υπουργού
Εφικτή η χρηματοδότησή του
από την Ευρωπαϊκή Ενωση
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η …ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπ. Οικονομικών είχαν στην Αθήνα, ο βουλευτής κ. Ζωίδης και ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Το θέμα προωθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιμονή ο κ. Αλιφέρης, καθώς η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου θα επιφέρει πραγματική επανάσταση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές στα νησιά, η οποία θα έχει αντανάκλαση και στην οικονομία τους.
Οπως έγινε γνωστό, η συνάντηση που είχαν με τους αρμόδιους υπουργούς είχε ρόλο συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς το υπ. Οικονομικών θεωρεί ότι η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, με κονδύλια της Ε.Ε. είναι απολύτως εφικτή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ίδια η κ. Κατσέλη, στις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή, είχε εξαγγείλει τη διάθεση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν τόσο ο κ. Ζωίδης, όσο και ο κ. Αλιφέρης, ο οποίος έκανε λόγο για «ευνοϊκή συγκυρία που υπάρχει για την εφαρμογή του μέτρου, αφού και η Ε.Ε. και το υπουργείο, προωθούν την ικανοποίηση του αιτήματος». Ο κ. Αλιφέρης εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για την εφαρμογή του μέτρου, την οποία θεωρεί θέμα χρόνου, αλλά θα χρειαστεί, όπως τόνισε, η στήριξη όλων των νησιωτικών φορέων. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη κινητοποίηση των φορέων της Δωδεκανήσου, παρά μόνον μια …χλιαρή στήριξη του αγώνα που δίνει ο κ. Αλιφέρης. Να σημειωθεί ακόμη ότι το θέμα συζητήθηκε και στο ΔΣ του συνδέσμου μικρών νησιών, ενώ τέθηκε και στην τελευταία συνάντηση που είχαν με την κ. Κατσέλη οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του μέτρου και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Οπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Αλιφέρης, η επόμενη προκήρυξη για τις άγονες γραμμές θα γίνει υπό το καθεστώς του μεταφορικού ισοδύναμου.

No comments: