Thursday 12 November 2009

ΠΟΛΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Προσεχώς και κατάστημα που
θα πουλά ρούχα με το …κιλό!

Τις παραδοσιακά δύσκολες εποχές του χειμώνα στο εμπόριο, έρχεται να επιδεινώσει η εισβολή των κινέζικων προϊόντων, τόσο με τα αμιγώς κινέζικα καταστήματα που ξεφυτρώνουν στην αγορά, όσο και με τα κινέζικα είδη που έχουν γεμίσει τα μαγαζιά των ντόπιων!!
Πιο συγκεκριμένα, η τοπική αγορά έχει πλέον έντονη την παρουσία των αμιγώς κινέζικων καταστημάτων (εμπόρευμα – υπάλληλοι) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική και ντόπια οικονομία, κυρίως επειδή απορροφά το μεγαλύτερο κομμάτι της ζήτησης λόγω των χαμηλών τιμών.
Παράλληλα, ένας μεγάλος αριθμός ντόπιων δουλεύει μέχρι και 100% με κινέζικα προϊόντα! Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστός έμπορος δήλωσε στο «ΒτΚ» ότι όταν ξεκίνησε να εμπορεύεται στην Παλιά Πόλη, αρχές της δεκαετίας του ’90, το 95% των προϊόντων του ήταν ελληνικά, και σταδιακά έφτασε τώρα να είναι όλα του τα είδη …κινέζικα!!
* Σχετικά με προηγούμενα ρεπορτάζ, διευκρινίζεται ότι το κατάστημα έναντι Νοσ/μείου ζητήθηκε μεν από τους Κινέζους, αλλά δεν το έδωσε ο ιδιοκτήτης και ότι τα προϊόντα του πολυκαταστήματος «Τζάμπο» εμπορεύεται Κώος επιχειρηματίας.

No comments: