Saturday 7 November 2009

ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ 1 ΕΚ. ΔΡΧ. ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Η συζήτηση έγινε πρόσφατα σε γνωστό παραλιακό στέκι, παρουσία τουλάχιστον 10 ατόμων, όλοι σχεδόν από τους πιο γνωστούς συμπατριώτες. Θέμα οι εκλογές και τα έξοδα των υποψηφίων, κυρίως για το πόσα θέλει σήμερα ένας υποψήφιος και πως μαζεύονται αυτά τα χρήματα.
Εκεί λοιπόν, πασίγνωστος και απόλυτα αξιόπιστος άνθρωπος της πιάτσας, αναφέρθηκε σε διάφορες «ιστορίες» κυρίως από την εποχή που υπήρχαν οι …δραχμές και αφορούσε τις περιβόητες επιτροπές πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση χρημάτων. Μια λοιπόν από αυτές τις επιτροπές – είπε – όπου έβρισκαν κάποιον που είχε χρήματα του ζητούσαν να ενισχύσει τον προεκλογικό αγώνα του υποψήφιου τάδε, με τρόπους που δεν άφηναν εύκολα τα περιθώρια άρνησης…
- Μια φορά λοιπόν – συνεχίζει – έχοντας μαζέψει κοντά στο ένα …εκ/ριο, βρέθηκαν κάπου που έπαιζαν …μπαρμπούτι, και είπαν να …τζιράρουν τα χρήματα του …προεκλογικού αγώνα. Ελα όμως που η τύχη δεν τους ήθελε, οπότε και τα έχασαν ΟΛΑ!
Την άλλη μέρα, πήγαν στον υποψήφιο τα υπόλοιπα χρήματα που είχαν μαζέψει και τα άλλα μέλη της επιτροπής και όταν τα είδε ο υποψήφιος, αναφώνησε «βρε τόσα πολλά μαζέψατε»; Τότε σκέφτηκαν εκείνοι που τα έπαιξαν στα ζάρια ότι ο …«αγώνας» δεν τα χρειαζότανε αυτά τα χρήματα και έτσι έδωσαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους …αμνηστεία…
Άλλη ώρα θα σας περιγράψω άλλες παρόμοιες «ιστορίες» για το τι χρήματα συγκεντρώθηκαν και πόσα από αυτά περίσσευαν του προεκλογικού αγώνα και πήγαιναν υπέρ πίστεως δηλ. στην τότε Τράπεζα Πίστεως!

No comments: