Tuesday 17 November 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Σπουδαία πρόταση στο Δήμο
από τον πρέσβη της Δανίας
Η ΚΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ
«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΝΗΣΙ!
Αξιοποιώντας παντού
ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στην Κω αναμένεται αύριο Τετάρτη ο Πρέσβης της Δανίας στη χώρα μας, επικεφαλής κλιμακίου ειδικών επιστημόνων και επιχειρηματιών, για μια πρόταση προς τον Δήμο της Κω, σχετικά με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε κάθε προσφερόμενη χρήση.
Η πρόταση αυτή που αφορά κυρίως τη χρήση φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών και κάθε άλλης μορφής ενέργειας, σε τομείς που ήδη η Δανία είναι πολύ προχωρημένη, εάν και όσο υιοθετηθεί από το Δήμο της Κω, θα παρουσιαστεί στη σύνοδο κορυφής που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, ως πρότυπο «πράσινο» νησί στο Αιγαίο, όπως ήδη είναι το νησί Sanso στη Δανία, ξακουστό ήδη, γιατί όλα πλέον εκεί λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, πιθανότατα να αποδειχθεί ως βασικός παράγοντας αναγνωρισιμότητας του νησιού μας σε όλο τον κόσμο, προσδίδοντας αυτό που χρόνια έχει ως ζητούμενο, δηλ. την διεθνή ταυτότητα και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Οικολογίας και του Περιβάλλοντος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πρωτοβουλία αυτή είναι ενημερωμένη τόσο η Υπ. Περιβάλλοντος όσο και το γραφείο του Πρωθυπουργού, που έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Δανία του Νότου, αξιοποιώντας την «πράσινη ενέργεια».

No comments: