Thursday 7 July 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 και ώρα 09:30 στον Κινηματογράφο Ορφέα.
Στόχος της συνέλευσης είναι να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία της Παλιάς Πόλης, τα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους μονίμους κατοίκους όπως η συνεχώς μειούμενη οικονομική δραστηριότητα εν μέσω οικονομικής κρίσης, τρόποι αναθέρμανσης και να κατατεθούν προτάσεις για βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα στην συνάντηση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που έχουν να κάνουν με τα ακόλουθα:
1. Δημιουργία αστικού μη κερδοσκοπικού φορέα με μέλη όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής έτσι ώστε να υπάρχουν επίσημες και καλά οριοθετημένες σχέσεις με την δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.
2. Ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Παλιάς Πόλης με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας και του εμπορίου. Στόχος είναι η καλλιέργεια της επωνυμίας της περιοχής, brand name, με κάτι που να την σφραγίζει με μοναδικό χρώμα και να την παρομοιάζει με παραδοσιακή αγορά.
3. Διαβούλευση για την απαγόρευση νέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαγόρευση των κέντρων διασκέδασης.
4. Όροι και Προϋποθέσεις για την λειτουργία, με παροχή κινήτρων από τον Δήμο, παραδοσιακών εργαστηρίων λαϊκής τέχνης.
5. Λειτουργία με παροχή κινήτρων από τον Δήμο καταστημάτων πώλησης τοπικών προϊόντων.
6. Διαβούλευση για πιθανές τεχνικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας όπως η Πεζοδρόμηση της οδού από το ΚΤΕΛ μέχρι την Ελ. Βενιζέλου και διενέργεια ανασκαφών για την ανάδειξη του Αρχαίου Σταδίου.
7. Συμμετοχή των πολιτών, μέσω του συλλογικού τους οργάνου, στον έλεγχο της κυκλοφορίας, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στην προβολή και στην ασφάλεια.
8. Διαβούλευση για την απαγόρευση της διενέργειας διανομής κατ’ οίκον –delivery- από καταστήματα της περιοχής που βρίσκονται σε θεσμοθετημένους πεζόδρομους.
9. Συζήτηση για την γενικότερη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων με στόχο την προσέλκυση πελατών.

Στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και έπειτα από διαβούλευση με όλους τους χρήστες της παλιάς πόλης αφενός να καταρτιστεί ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός κανονισμός λειτουργίας αφετέρου να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν στοχευμένες τεχνικές παρεμβάσεις που να ωφελούν όλους τους ενδιαφερόμενους γιατί η οργάνωση της κοινωνίας μας, η ενότητα και η συνεργασία των οικογενειακών επιχειρήσεων και η στήριξη τους από τον Δήμο είναι η μόνη απάντηση στον σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό που αυξάνεται.
Ο Δήμαρχος Κω

Κώστας Καΐσερλης

No comments: