Tuesday 5 July 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ


Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Νησί μας, που γίνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας και του Πνευματικού Κέντρου, με τη συμμετοχή 500 καλλιτεχνών, 10 φιλαρμονικών, 3 χορευτικών μπαλέτων, 20 Μαέστρων από 4 χώρες της Ευρώπης. Στο τετραήμερο αυτό (3-6/7) όλες οι Δημοτικές Κοινότητες του Νησιού, θα γεμίσουν από μουσικές νότες, αφού οι Φιλαρμονικές θα παρελάσουν σε όλο το Νησί, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια.
Στην τελετή έναρξης που έγινε το βράδι της Κυριακής στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από το τι θα ακολουθήσει αυτές τις μέρες, μένοντας εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο και την ποιότητα όλων των συμμετεχόντων.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι ορχήστρες: Φιλαρμονικές: Δήμος Καλύμνου, Δήμος Μαρκοπουλου, Δημ. Ενότητα Ηρακλειδών, Δημ. Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου, Μητροπολιτική Μπάντα Δήμου Σμύρνης Τουρκίας, Δήμος Κω, Δήμος Ρόδου, Ορχήστρα Πνευστών Ισπανίας, Σχολή μαζορετων Ουγγαρίας, Δήμος Αγρινίου, Κουαρτέτο σαξοφώνων ακρόαμα, χορευτικό Bodrum, χορευτικό ΧοροΚως (Πέτρου Μαστόρου).
Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
* Τρίτη 5/7: 11. Παρέλαση Φιλαρμονικής Κω και μαζορετων Ουγγαρίας με την συνοδεία της ορχήστρας Papa City, στην Πόλη.
11.30-2: Σεμινάριο Σαξοφώνου στο κτίριο της Φιλαρμονικής
8. Παρέλαση Φιλαρμονικών Ηρακλειδών και Μαρκοπούλου στην Πόλη και Μαζορετων Ουγγαρίας – Papa City στην Κέφαλο και Φιλαρμονικής Καλλιθέας στην Καρδάμαινα.
9. Συναυλία Φιλαρμονικών Ρόδου, Ισπανίας και Αγρινίου στο Κάστρο
* Τετάρτη 6/7: 11. Παρέλαση φιλαρμονικών Μαρκοπουλου, Αγρινίου και Ρόδου, στην Πόλη
11.30-2: Σεμινάριο Σαξοφώνου
7.30: Παρέλαση Φιλαρμονικών Ισπανίας, Αγρινίου, Ρόδου, Μαρκοπούλου και μαζορετων Ουγγαρίας στην Καρδάμαινα
9: Συναυλία στο Κάστρο των Φιλαρμονικών Καλλιθέας, Ηρακλειδών, κουαρτέτο σαξοφώνων και φιλαρμονικής Κω

No comments: