Tuesday 5 July 2011

Κριτική Κόκκινου σε Μαχαιρίδη και Κυβέρνηση


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ
Κριτική στην μέχρι τώρα λειτουργία της Περιφέρειας, αλλά και της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, άσκησε ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Περ/κου Σ/λιου κ. Χ. Κόκκινος, σε συνέντευξη που έδωσε, το πρωί της Δευτέρας, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξής του ( Θ. Βαρκά, Α. Γκιντιζέ, Δ. Ήλιο και Δ. Χαματζόγλου).
Ο κ. Κόκκινος, αναφερόμενος στην μέχρι τώρα διοίκηση στη Περ/ρεια, τόνισε ότι «δεν έχει μπει ούτε μία πέτρα πάνω στην άλλη» επισημαίνοντας ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πόροι, ενώ όσον αφορά την Κυβέρνηση, τόνισε ότι οι πολιτικές της, δείχνουν ότι δεν υπάρχει «φως στο τούνελ» και ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες για την Χώρα μας. Όσον αφορά για τη ΝΔ και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές, ανέφερε ότι είναι «στρατιώτης» της παράταξης και θα την υπηρετήσει από όποια θέση του ζητηθεί.
Η ΠΕΡ/ΡΕΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
Αναφερόμενος στην μέχρι τώρα πορεία της παράταξής του, ανέφερε ότι στόχος είναι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και σε επαφή με την κοινωνία, για να αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις ανάγκες της.
«Πέρασαν – είπε- 7 μήνες που ανέλαβε η νέα διοίκηση στην Περιφέρεια και δυστυχώς κινούνται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς για να λύσουν τα προβλήματα. Ακόμα δεν έχουν οριστεί όλες οι επιτροπές και δεν έχουν ξεκαθαριστεί ποιες αρμοδιότητες θα έχει η Περ/ρεια. Ο Καλλικράτης, με την μείωση των πόρων, έχει οδηγήσει σε άσχημη κατάστημα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θέλει να την ελέγξει η Κυβέρνηση. Το Περιφερειακό Σ/λιο αγνοεί να συζητήσει σημαντικά θέματα, όπως είναι η υγεία, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (που θα επηρεάσει πολύ και τα Νησιά μας, με αύξηση ΦΠΑ και ανεργίας), αλλά και λειτουργικά ζητήματα της Περ/ρειας».
Αναφέρθηκε στο ζήτημα του νέου 2ου Γυμνασίου που ξεκίνησε επί ΝΔ και έχει ολοκληρωθεί το 80%, όμως έχει κολλήσει η χρηματοδότησή του (χρωστούν 1 εκ. στον εργολάβο) και παραμένει στάσιμο.
Χαρακτήρισε «εγκληματική» την κατάσταση της Υγείας στην Κω, με την υποστελέχωση ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και την μη επάνδρωση του Κ.Υ Αντιμάχειας. Σχολίασε την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το αεροδρόμιο μας, που ακυρώνονται πτήσεις λόγω της έλλειψης χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Για τον τουρισμό, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οργανωμένη κυβερνητική παρέμβαση. «Εμείς- υπογράμμισε- στην Περ/ρεια είχαμε δεσμευμένα χρήματα του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό, που δεν αξιοποιήθηκαν και γενικά η κατάσταση δεν μας κάνει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον (επισήμανε ότι σύντομα θα καταθέσουν την πλήρη πρότασή τους για τον τουρισμό).
* Για το ΕΣΠΑ, είπε ότι έχουν γίνει εγκλήματα και λόγω ανικανότητας, έχουν χαθεί πολύτιμοι πόροι. Για την Περ/ρεια μας προβλέποντας 1,2 δις ευρώ και από το 2009 μέχρι σήμερα, είχαν δεσμευθεί 450 εκ. ευρώ και από αυτά, με τις ενέργειες του πρώην Περ/ρχη κ. Μπρακουμάτσου .έμειναν μόνο 280 εκ. Και ενώ εμείς είχαμε απορροφητικότητα 115%, τώρα με πλαστά στοιχεία παρουσιάζουν απορροφητικότητα 35%, η οποία όμως στην πραγματικότητα είναι μηδενική.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
Με τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση – συνέχισε ο κ. Κόκκινος- δεν υπάρχει «φως στο τούνελ» και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, έρχονται χειρότερες μέρες για όλους μας και στα Νησιά μας αυτό θα γίνει ορατό, από το Σεπτέμβριο. Οι αντοχή και η ανοχή του λαού έχουν τελειώσει. Η κοινωνία έχει βγει στο πεζοδρόμιο. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα όνειρά μας, να τα διαχειριστούν ανάξιοι.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ
Εξήγησε το συμβολισμό της κίνησής του, να βγάλει την Εθνική Φανέλα στο Περ/κο Σ/λιο, εξηγώντας ότι θέλει να στείλει το μήνυμα, ότι οι Έλληνες ενωμένοι, μπορεί να κερδίσουν τον όποιο «εχθρό». «Η φανέλα – είπε- συμβολίζει τον Έλληνα που αγωνίζεται. Που ζητά εντιμότητα, διαφάνεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο, πάνω από κόμματα και παρατάξεις.»
«ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές με την ΝΔ, είπε ότι είναι στρατιώτης της παράταξης και θα την υπηρετήσει από όποιο πόστο του ζητηθεί, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Για τις αποχωρήσεις των κ. Βαληνάκη και Πουλιού, ανέφερε ότι η Ν.Δ. έχει πολλά αξιόλογα στελέχη στην περιοχή μας και «ουδείς αναντικατάστατος» (βάζοντας και τον εαυτό του και τον κ. Παυλίδη μέσα), ενώ για το ενδεχόμενο να κατέβει ο κ. Παυλίδης υποψήφιος με άλλο κόμμα, τόνισε ότι δεν γνωρίζει επίσημα τίποτα, αναφέροντας ότι ο κ. Παυλίδης έχει τιμηθεί από την ΝΔ για την πολύχρονη προσφορά του και ότι μπορεί να βρεθεί «λύση» αφού πρώτα γίνει μία κουβέντα, καθώς έχει περάσει καιρός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός)
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΩ
Κλείνοντας, έκανε κάλεσμα συσπείρωσης στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ, υπογραμμίζοντας ότι οι εχθροί είναι έξω από το κόμμα και όχι μέσα και ότι όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να βοηθήσουν την παράταξη και την Χώρα, σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

No comments: