Saturday 23 July 2011

Το νέο βιβλίο του κ. Γερούκαλη περί «προσώπου» ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό και στοχασμό


Παρουσία του Μητροπολίτη μας και πλήθους κόσμου, έγινε προ ημερών η παρουσίαση του βιβλίου του Ψυχιάτρου κ. Δ. Γερούκαλη, με θέμα «Πρόσωπο, προβληματική εξόδου από την κρίση της νεωτερικότητας».
Μετά από μια εισαγωγική αναφορά του Σεβασμιώτατου στο πνεύμα και τους προβληματισμούς του συγγραφέα, μίλησε ο τ. Πρύτανης της Παντείου κ. Γ. Κοντογιώργης ως «ταπεινός θεράπων της γνώσης», σχολιάζοντας ιδιαίτερα επαινετικά το περιεχόμενο του βιβλίου και τον Δ. Γερούκαλη, αφού οι προβληματισμοί και ο στοχασμός του περί «προσώπου» έδωσαν σε πολλούς άλλους ειδικούς επιστήμονες την ευκαιρία για επιπλέον γόνιμες συζητήσεις.
Στη συνέχεια σκιαγράφησε ιστορικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε η έννοια του προσώπου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περίοδο του Βυζαντίου, το οποίο χαρακτήρισε ως συνέχεια του ελληνικού κόσμου.
Στη συνέχεια, ο καθ. Θεολογίας κ. Αθανάσιος Μουστάκης, έκανε μία εξαιρετική ανάλυση – παρουσίαση του βιβλίου.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, που συντόνισε η κ. Νάνσυ Γαμβρέλλη - Γερούκαλη.
Τέλος, ο συγγραφέας κ. Γερούκαλης, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, ανακοίνωσε ότι όλος αυτός ο διάλογος που άνοιξε εδώ και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα εκδοθεί με τη μορφή πρακτικών, σε μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της έννοιας του προσώπου.
Υπέρ Μητροπόλεως
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το βιβλίο του Ιατρού κ. Δημητρίου Γερούκαλη, με τίτλο: "ΠΡΟΣΩΠΟ" προβληματική εξόδου από την κρίση της νεωτερικότητος, να απευθύνονται στο βιβλιοπωλείο "ΕΚΦΡΑΣΗ", Ι. Περίδη 3 - Πλατεία Κονίτσης ή στην Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης", Aλεξάνδρου Διάκου 4.
Το βιβλίο τιμάται 10 ευρώ και τα έσοδα από την πώλησή του διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου & Νισύρου.

No comments: