Wednesday 13 July 2011

Από την Κέφαλο 13 παιδιά στην Κάλυμνο στο πρόγραμμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ»


Το επόμενο πρόγραμμα στην Κέφαλο
Με μεγάλη επιτυχία oλοκληρώθηκε το 1ο Rope - training© στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ''TAKE CARE'' που συμμετέχει η Αστική Eταιρεία/Kέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών “Ιπποκράτης”, εκπροσωπώντας τον Εθνικό Φορέα ΟΚΑΝΑ.
Το πρόγραμμα αφορούσε μια ομάδα 13 παιδιών από την Κέφαλο, τα οποία είχαν την ευκαιρία (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) να πάρουν μέρος σε μια “Eκπαιδευτική Περιπέτεια” 4 ημερών στην Κάλυμνο. Εκεί, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να δοκιμάσουν τα όρια τους με την αναρρίχηση σε φυσικό χώρο, με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών. Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσω φωτογραφίας και οργάνωσης ΒΒQ και να αποκτήσουν καινούργιες εμπειρίες, φίλους αλλά και γνώσεις για την πρόληψη και υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.
To 2o Rope-training© προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης “Ιπποκράτης” (22420 24728 – 22420 24793).
Να υπενθυμίσουμε ότι τα παιδιά που θα θελήσουν να συμμετέχουν πρέπει να διαμένουν στην Κέφαλο γιατί από εκεί ξεκίνησε και εκεί θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος.

No comments: