Tuesday 28 September 2010

Πολύς κόσμος στην ομιλία Καϊσερλη στο Πυλί - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ


Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Πυλίου, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, η ανοιχτή συγκέντρωση του κ. Καϊσερλη, όπου παρουσιάστηκαν και 3 νέοι υποψήφιοι, που είναι η κ. Αννα Ρούφα (Δημ. Σ/λος Δικαίου), η κ. Νίτσα Γερασίμου (λογίστρια) και ο κ. Αντώνης Μονάχας (ιδιωτικός υπάλληλος).
Να υπενθυμίσουμε ότι, από το Πυλί, είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες οι υποψηφιότητες των Βασίλη Δρόσου, Χριστόδουλου Τσαμπουνιάρη και Νίκου Λαδικού.
ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ
Ο κ. Καϊσερλης στην ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες, να πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και να αγωνιστούν, με μπροστάρη και συμπαραστάτη το νέο Δήμο, για την στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και θέσεις της παράταξής του, για την οργάνωση του νέου Δήμου και το ρόλο του στην ανάπτυξη του τόπου.
ΠΕΡΙ «ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ»
Αναφερόμενος στο «χρίσμα» που έδωσε το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι με την ενέργεια αυτή, τα Κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, έστειλαν μήνυμα στους πολίτες, λέγοντας τους να μην πιστέψουν στις δυνάμεις τους και ότι οι σωτήρες, είναι αυτοί (στην Αθήνα), που πρέπει να τους υπακούν.
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
«Από τις 8 Νοεμβρίου, οι μελετητές και οι μεγαλοεργολάβοι των Αθηνών σταματούνε μια για πάντα την προσφορά τους στην Κω » δήλωσε στην ομιλία του ο κ. Καΐσερλης, εκφράζοντας την πίστη του στο πλούσιο δυναμικό των Κώων επιστημόνων, τους οποίους σπούδασαν με κόπο και κόστος οι οικογένειές τους, οι οποίοι μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα πάντα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχεδιασμό που υλοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας και ανέλυσε τη λογική λειτουργίας και παραγωγικής συγκρότησης των συνεργατικών δράσεων ως μοχλού οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Παράλληλα, προσδιόρισε την πρόταση του Κινήματος για ανάδειξη του Πυλιού σε Κέντρο Γεωργικής Ανάπτυξης και Οικοτουρισμού, που στηρίζεται στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση των μοναδικών φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών του και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο δημόσιο διάλογο, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα της παράταξης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ: Ο Κ. ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
Ο κ. Βασίλης Δρόσος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πετυχημένη σταδιοδρομία του κ. Καϊσερλη, χαρακτηρίζοντάς την, ως εγγύηση για το μέλλον του νέου Δήμου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του Πυλίου αλλά και γενικότερα του Δ. Δικαίου, παρουσιάζοντας την πρόταση του Κινήματος, που έχουν επεξεργαστεί τα στελέχη και οι επιστημονικές ομάδες της παράταξης.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Δ. ΔΙΚΑΙΟΥ
- Αξιοποιούμε ως ενότητα την περιοχή, με βάση τα κοινά χαρακτηριστικά και το μοναδικό περιβαλλοντικό πλούτο των δύο χωριών, της Αλυκής, του παλαιού οικισμού στο Πυλί και τους ορεινούς οικισμούς Ασφενδιού, για την συνδυασμένη ανάπτυξη Οικοτουρισμού και την αξιοποίηση της παραγωγικής αγροτικής γης της περιοχής. Δημιουργούμε Φορέα Διαχείρισης του Περιβάλλοντος για την υποστήριξη των τοπικών τουριστικών δραστηριοτήτων.
- Αναδεικνύουμε την Αλυκή σε Κέντρο Οικοτουρισμού, σε όλη τη διάρκεια του έτους, μέσα από οργανωμένο πρόγραμμα διαχείρισης, λειτουργίας και συνεκμετάλλευσης του χώρου από τις παρακείμενες τουριστικές επιχειρήσεις.
- Αναβαθμίζουμε λειτουργικά και αισθητικά τις τουριστικές περιοχές Τιγκακίου και Μαρμαρίου.
- Αναδεικνύουμε τον Ορεινό Όγκο Δικαίου και το Παλιό Πυλί, τα συνδέουμε με την Αλυκή, σε ένα μοναδικό πλέγμα ανάπτυξης οικοτουρισμού.
- Αναβαθμίζουμε την περιοχή Λίμνης Πυλίου σε πόλο αναψυχής και ξεκούρασης.
- Δημιουργούμε Κέντρο Γεωργικής Ανάπτυξης, Έρευνας και Τεχνολογίας.
- Κατασκευάζουμε Βιολογικό Καθαρισμό και Δίκτυα Αποχέτευσης σε όλους τους Οικισμούς.
- Ενισχύουμε τον Πρωτογενή Τομέα ( γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία ) για την παραγωγή επώνυμων ποιοτικών τοπικών προϊόντων.
- Υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην κατασκευή και λειτουργία του νέου νοσοκομείου.
- Μελετούμε την πρόταση κατασκευής και λειτουργίας Αθλητικού Πολύκεντρου των νέων του νησιού.
* Να σημειωθεί ότι στην ομάδα τεκμηρίωσης της πρότασης συμμετείχαν, μαζί με το Βασίλη Δρόσο, οι υποψήφιοι σύμβουλοι: Πόπη Κιαπόκα (Αντιδήμαρχος Δικαίου), Νίκος Λαδικός (ελεύθερος επαγγελματίας), Μιχάλης Παστρικός (επιχειρηματίας) και Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πυλίου).

No comments: