Thursday 9 September 2010

Την άμεση στελέχωση και σωστή λειτουργία του ιατρείου στο αερ/μιο ζητά ο κ. Ι. Καμπανής


Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Απευθύνομαι πρωτίστως σε σας, έχοντας υπόψιν μου τις ιδιαίτερες ευαισθησίες σας σε θέματα υγείας στους χώρους ευθύνης σας, όπως είναι ο διεθνής αερολιμένας «Ιπποκράτης» της Κω, για να επισημάνω τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η στέγαση και η λειτουργία του ιατρείου στον εν λόγω αερολιμένα, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
Θα ήθελα επίσης να λάβετε υπόψιν σας το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άδειας λειτουργίας του συγκεκριμένου ιατρείου, εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθότι (κατά τη γνώμη μου) δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, σε περίπτωση έκτακτου ιατρικού συμβάντος, είναι αδύνατη η έγκαιρη αντιμετώπισή του, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες επιπτώσεις όχι μόνο τον αερολιμένα μας, αλλά και το νησί της Κω, διασύροντας ταυτόχρονα ολόκληρη τη χώρα μας. Κατ’ επέκταση θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως φροντίσετε μέσω των υπηρεσιών σας, για την υλοποίηση των 3 παρακάτω προτάσεων:
1. Αμεση ανάπτυξη ιατρείου σύμφωνα με τις προδιαγραφές (χώρο κατάλληλο για χρήση εξεταστηρίου, χώρο αναμονής, WC, φυσικό αερισμό, εξοπλισμό γραφείο και φαρμακευτικό υλικό).
2. Ενεργό και ουσιαστική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου όπως και μίας νοσηλεύτριας τουλάχιστον τις ώρες αιχμής.
3. Συνεχή παρουσία εξοπλισμένου ασθενοφόρου για την κατάλληλη και ασφαλή διακομιδή τυχόν σοβαρών περιστατικών στο Νοσοκομείο.
Κύριε Διοικητά, αναμένουμε την άμεση άσκηση της επιρροής σας στους υπεύθυνους για την επίλυση του προαναφερθέντος προβλήματος. Η ομαλή λειτουργία του ιατρείου στο αεροδρόμιο, κρίνεται επιβεβλημένη. Αλλωστε στο αεροδρόμιο εκτός από τους επισκέπτες υπάρχουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν ιατρική φροντίδα ανά πάσα στιγμή. Είναι πλέον καιρός να προλαμβάνουμε καταστάσεις παρά να προσπαθούμε μετά από ένα δυσάρεστο συμβάν να αποδώσουμε ευθύνες.
Μετά τιμής
Καμπανής Ιωάννης

No comments: