Wednesday 1 September 2010

Με διπλάσια συμμετοχή ταινιών ξεκίνησε το Φεστιβάλ κινηματογράφου για θέματα υγείας



Με μία πανηγυρική τελετή έναρξης στον Ορφέα, ξεκίνησε από χθες, το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για θέματα Υγείας, όπου προβλήθηκε και η ταινία «Το παιδί και το άλογο» του κ. Σκοτ. Οι 102 ταινίες που θα παρουσιαστούν, επιλέχτηκαν βάσει της επιμονής στην λεπτομέρεια, της πληρότητας, της θερμοκρασίας και του ήθους των σκηνοθετών . Οι ιδιότητες αυτές που καθρεφτίζονται σε όλες τις ταινίες, είναι και χρήσιμες για την πρόσληψη και κατανόηση του χαοτικού σύμπαντος, ειδικά στις μέρες που διανύει η χώρα μας.
Από την Αμερική έως την Ινδία, από την Αγγλία έως το Ισραήλ , ανεξάρτητοι δημιουργοί, ένας ολόκληρος κόσμος, ένα συναρπαστικό σύμπαν, συγκεντρώνεται στο νησί μας.
Σημαντικότατη είναι η κατάθεση των δημιουργών και πολύτιμο μάθημα για τους θεατές και για όσους
Συμμετέχουν, στις καθημερινές ανοικτές συνεντεύξεις που γίνονται στην πλ. Ελευθερίας, όπου γίνεται ανοικτός διάλογος μεταξύ δημιουργών και κοινού.
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ: ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΕΥΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ
Το πρωί της Τετάρτης δόθηκε συνέντευξη τύπου, από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Π.Κ. κ. Θαλασσινό, την καλλιτεχνική δ/ντρια κ. Ρικάκη και τους συντελεστές των ταινιών.
Ο κ. Θαλασσινός αναφέρθηκε στην «ζεστασιά» με την οποία οι Κώοι «αγκάλιασαν» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σημειώνοντας ότι θα γίνει θεσμός για το Νησί μας. « Η μεγάλη συμμετοχή – είπε- αποδεικνύει την επιτυχία του Φεστιβάλ και μας «αναγκάζει» να το κάνουμε θεσμό για το Νησί μας, στο οποίο αυτές τις μέρες θα πέσουν πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας».
* Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνέβαλλαν στην προσπάθεια για την δημιουργία του Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι «η Κως κέρδισε το στοίχημα, ότι μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία ένα τόσο μεγάλο Φεστιβάλ και ότι οι πολίτες της θα αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ της Κω – είπε- είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με άλλα πολυδιαφημισμένα και πανάκριβα φεστιβάλ.
* Όσον αφορά το κόστος του Φεστιβάλ, ο κ. Θαλασσινός είπε ότι, ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 200.000 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η διαφήμιση που θα έχει το Νησί μας μέσα από αυτό το Φεστιβάλ, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον προϋπολογισμό του.

No comments: