Thursday 16 September 2010

Σοβαρά προβλήματα και στο ΙΚΑ - ΑΠΟ 4/9 ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ




Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το ΙΚΑ. Από 3/9, όπου έληξε η σύμβαση έργου της Παιδιάτρου κ. Σημαντήρη, οι πολίτες εξυπηρετούνται από τους ιατρούς παθολόγους, και αν προκύψει πιο σοβαρό θέμα, παραπέμπονται σε ιδιώτη γιατρό.
Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της Παιδιάτρου, μ’ αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, που θέλουν να κάνουν εξετάσεις, λόγω της έναρξης της σχολικής περιόδου.
Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, αφού τους ασφαλισμένους του ΤΑΞΥ, τους εξυπηρετούν – μετά την ενοποίηση των ταμείων – οι γιατροί του ΙΚΑ, που σε ορισμένες ειδικότητες υπάρχει έλλειψη. Το τοπίο γίνεται πιο ζοφερό, λόγω της έλλειψης υλικών, αλλά και της μη αξιοποίησης των εργαστηρίων, διότι δε στελεχώνονται με (παρ)ιατρικό προσωπικό.
Στα παράπονα των ασφαλισμένων ότι παραπέμπονται σε ιδιώτες ακτινολόγους για μια ακτινογραφία, απάντηση δίνει η έλλειψη 2 τεχνολόγων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ενώ χειρότερα είναι τα πράγματα στο μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο παρ’ ότι είναι πλήρως εξοπλισμένο, δε το εκμεταλλεύονται, διότι δεν υπάρχουν παρασκευαστές.
Επίσης, προβλήματα υπάρχουν με την ύπαρξη ενός και μόνο Νευρολόγου, που εξυπηρετεί ασφαλισμένους 4 φορές το μήνα, και ο οποίος αναγκάζεται κάθε Τετάρτη να πηγαίνει Κάλυμνο για να εξυπηρετήσει τις εκεί ανάγκες.
* Όσον αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό, το ΙΚΑ έχει μείνει με μια νοσοκόμα, καθώς οι άλλες δύο είναι υπό μετάθεση, λόγω συνυπηρέτησης με το σύζυγό τους.

No comments: