Saturday 10 October 2009

Συνάντηση του κ. Σιφάκη με Ρώσους δημοσιογράφους


ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ
ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΙΖΟΝ

Στο πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της Κω, ο Πρόεδρος του ΔΟΤ κ. Σιφάκης, το πρωί της Παρασκευής, συναντήθηκε και έδωσε συνέντευξη σε 12 Ρώσους δημοσιογράφους των μεγαλύτερων εφημερίδων και περιοδικών της Χώρας τους, όπου συζήτησαν για θέματα προώθησης του Τουρισμού, αλλά και για το Ελληνορωσικό FORUM που θα γίνει 1 - 10 Μαΐου στην Κω, μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων Πρακτόρων.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ
Απ’ ότι φάνηκε και από τη συζήτηση, υπάρχει θέληση για συνεργασία και από τις δύο χώρες, με τον κ. Σιφάκη να τονίζει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι δημοσιογράφοι στην προβολή του Νησιού μας. «Τα τελευταία 3 χρόνια – είπε- γίνεται σημαντική προσπάθεια για την προσέλκυση της Ρωσικής αγοράς, καθώς οι πελάτες της, θέλουν ποιοτικό τουρισμό. Το γεγονός ότι ενδιαφερόμαστε γι’ αυτήν την αγορά, το αποδεικνύει και το ότι αναλάβαμε την διοργάνωση του 4ου Ελληνορωσικού Φόρουμ τον Μάιο στην Κω.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
Σε σχετική ερώτηση γιατί οι Ρώσοι τουρίστες να επιλέξουν την Κω και όχι τα απέναντι παράλια, ο κ. Σιφάκης απάντησε, ότι η Κως έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, αναλύοντάς τα. Η βασική μας διαφορά – είπε- είναι στην ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουμε. Η τοποθεσία της Κω είναι ιδανική, καθώς προσφέρεται και για ταξίδια στα γύρω Νησιά. Επίσης ένας άλλος σημαντικός λόγος, είναι η σύγκλιση της κουλτούρας ανάμεσα σε Ρώσους και Έλληνες, όπως και η ίδια θρησκεία που έχουν.
Κλείνοντας ο κ. Σιφάκης, τόνισε για τους στόχους που έχει ο ΔΟΤ, που είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των Ρώσων τουριστών αλλά και η προσπάθεια που γίνεται για τη προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Νησί μας.

No comments: