Tuesday 20 October 2009

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩ 2.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BODRUM ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ


Ενδιαφέρουσα πρόταση
τουριστικών πρακτόρων
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
2.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ
BODRUM ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ
ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος πρόταση, έκαναν Τούρκοι πράκτορες (από την απέναντι Αλικαρνασσό) σε συναδέλφους τους της Κω, επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά, πόσο σημαντική είναι η γενικότερη συνεργασία με τις Μικρασιατικές ακτές.
Η πρόταση που ήδη συζητείται με διάφορους πλοιοκτήτες, είναι να ξεκινήσουν πρόγραμμα επισκέψεων στην Κω, αρχικά κάθε Πέμπτη, και στη συνέχεια, και άλλες ημέρες, με κύριο αντικείμενο, την παρακολούθηση του όρκου του Ιπποκράτους.
Η εκτίμηση των Τούρκων πρακτόρων, είναι ότι θα μπορούν να διοχετεύουν, τουλάχιστον 2.000 άτομα, σε κάθε ημερήσιο πρόγραμμα, συνεργαζόμενοι για τη μεταφορά με ελληνικά σκάφη.
Κωοι τουριστικοί παράγοντες, εκτιμούν ότι πρόκειται για μια αξιοπρόσεκτη πρόταση, που θα μπορούσε να καθιερωθεί και να αποτελεί αντιστάθμισμα, στις “διαρροές” προς τα απέναντι παράλια, για το δικό τους παζάρι. Επίσης, σχολιάζεται με νόημα, η δυναμική που υπάρχει για το όνομα του Ιπποκράτη, στις εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που δέχεται το Bodrum και οι οποίοι εύκολα, θα συμμετέχουν, σε μια τέτοια επίσκεψη στην Κω, με κίνητρο τον όρκο του Ιπποκράτη.
Το όλο θέμα, θα συζητηθεί σύντομα με τη Δημ. Αρχή της Κω, που θα κληθεί να συμπράξει μέσω του Πνευματικού Κέντρου.

No comments: