Tuesday 27 October 2009

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 9 ΝΕΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ


Ελπίδες ότι και η Κως θα
είναι σε κάποια προγράμματα

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν τα πράγματα για το θαλάσσιο τουρισμό. Εννέα νέα κρουαζιερόπλοια ελληνικών συμφερόντων θα δρομολογηθούν το 2010 στο Αιγαίο. Τα κρουαζιερόπλοια αυτά, που ανήκουν στις εταιρείες του Κωστάκη Λοϊζου και του Γ. Βαρδινογιάννη, θα εκτελούν κυκλικά δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με «Το Εθνος», ο Γ. Βαρδινογιάννης ετοιμάζει για το 2010 δυναμική παρουσία στα ελληνικά νησιά με 2 κρουαζιερόπλοια, «Ελ. Βενιζέλος» και “Easy Cruise Life”.
Η εταιρεία Βαρδινογιάννη έχει στόχο να προσελκύσει στα πλοία της τον πρώτο χρόνο δραστηριοποίησής τους, 50.000 τουρίστες, που θα εξασφαλίσουν ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά της Μεσογείου και στην περιήγηση των ελληνικών νησιών. Η “Louis Hellenic Cruises” σχεδιάζει να δρομολογήσει 7 πλοία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
Να σημειωθεί ότι το “easy Cruise Life” έχει χωρητικότητα 574 επιβατών, όπως και το «Ελ. Βενιζέλος». Τα 2 πλοία θα δρομολογηθούν σε τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και στην Τουρκία.
* Σε ότι αφορά την Κω, ο κ. Γερασκλής ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι ως Λιμ. Tαμείο έχει κάνει τις ανάλογες επαφές και ήδη υπάρχει υπόσχεση ότι ένα από τα πλοία του Γ. Βαρδινογιάννη θα εντάξουν στις 7ήμερες κρουαζιέρες τους και το νησί μας.

No comments: