Tuesday 9 August 2011

Νικητιάδης - Σπυρόπουλος στο ΙΚΑ Κω


ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Επίσκεψη στο ΙΚΑ Κω, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο δ/της του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υφ. Τουρισμού κ. Νικητιάδη.
Ο κ. Σπυρόπουλος, είχε σύσκεψη με τους γιατρούς και τον Δ/ντη του ΙΚΑ Κω, όπου του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις του, υποσχέθηκε ότι σύντομα, με την μετάβαση, τον Σεπτέμβριο του ΙΚΑ στον νέο, ενιαίο ασφαλιστικό φορέα (Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και την λειτουργία του, ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα στελέχωσης (και θα λειτουργήσει το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό του ΙΚΑ).
Στόχος – είπε- της μετάβασης αυτής, είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς τους ασφαλισμένους.
Έκανε λόγο για τις πολύ καλές κτιριακές εγκαταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι γενικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης λειτουργίας του ΙΚΑ Κω.
Όσον αφορά τους ελέγχους, επισήμανε ότι θα εντατικοποιηθούν, ενώ έστειλε και μήνυμα προς τις επιχειρήσεις, για την ευκαιρία που τους δίνεται, μέσω της ευνοϊκής ρύθμισης για τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, προειδοποιώντας ότι, από τον Σεπτέμβριο, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις, σε όσους χρωστάνε και δεν μπουν στην συγκεκριμένη ρύθμιση χρεών.
Τέλος, χαρακτήρισε «αστειότητες», δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του ΙΚΑ Κω και υπαγωγή του στη Ρόδο.

No comments: