Thursday 25 August 2011

Σπουδαίο συνέδριο στην Κω με θέμα την υγεία της γυναίκας


ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΚΑΘ. Γ. ΚΡΕΑΤΣΑΣ, ΣΤ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑ
Σ

Από 1-3 Σεπτεμβρίου θα γίνει στην Κω το “8th Congress on Women’s Health & Disease”, στο “Κυπριώτης”, με θέμα την Υγεία της Γυναίκας από την Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, σε συνεργασία με 8 άλλες Διεθνείς Εταιρείες (EBCOG, EUGA, EMAS, EURAPAG, ESC, FIGIJ, ISGE). Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής κ. Κρεατσάς.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου διακεκριμένοι προσκεκλημένοι Ομιλητές (ανάμεσά τους και ο συμπατριώτης μας κ. Μηνάς Μαστρομηνάς) θα αναπτύξουν σημαντικά θέματα που αφορούν την Υγεία της Γυναίκας, με σκοπό την επίτευξη ενός καλού αναπαραγωγικού αποτελέσματος, όταν αυτό ζητηθεί.
Τα θέματα του Συνεδρίου που θα αναπτυχθούν αφορούν:
1. Τις συγγενείς και γενετικές ανωμαλίες του γεννητικού συστήματος, που αφορούν νέα κορίτσια τα οποία γεννήθηκαν χωρίς μήτρα και κόλπο ή με γονάδες άρρενος, ενώ μεγαλώνουν σαν κορίτσια.
2. Οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων – HPV και ο προληπτικός εμβολιασμός που αφορά κυρίως νεαρές κοπέλες ηλικίας 12-26 ετών.
3. Τα νεότερα αντισυλληπτικά δισκία με φυσική οιστραδιόλη, που ορμονικά προσομοιάζει με αυτήν η οποία εκκρίνεται από τις ωοθήκες και νέα προγεσταγόνα όπως: η νορμεγεστρόλη και η διενογέστη.
4. Η ρομποτική χειρουργική μία σύγχρονη και πολύ ακριβής μέθοδος χειρουργικής γυναικολογικής επέμβασης.
5. Νέες επεμβάσεις που ρυθμίζουν ουρογυναικολογικά προβλήματα που παρατηρούνται κυρίως σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες κάνοντας δύσκολη τη καθημερινότητά τους.
Οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας (1/9) αφορούν επίσης μοντέρνες προσεγγίσεις ενδοσκοπικής χειρουργικής, όπως η Ρομποτική χειρουργική, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών και την αντισύλληψη, που αφορά πλήθος εφήβων κοριτσιών και προβληματίζει τις οικογένειές τους. Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου χαρακτηρίζεται από την διάλεξη του διασήμου Καθηγητού κου Κύπρου Νικολαΐδη, με θέμα: ”Μαιευτική Φροντίδα το 2011”. Η εναρκτήρια τελετή θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα του Καθηγητού κου Γ. Κρεατσά, Προέδρου του Συνεδρίου και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητού κου Σ. Γερουλάνου με θέμα τον «Όρκο του Ιπποκράτη» που θα γίνει στο Ασκληπιείο της Κω.

No comments: