Wednesday 17 August 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΖΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ


Σε κρίσιμη φάση η σπουδαία
επένδυση του παπά Γιάννη Κουτάντου
ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Στην πιο κρίσιμη φάση του μπήκε το μεγαλόπνοο επενδυτικό σχέδιο που έχει οραματιστεί εδώ και χρόνια ο αιδ/τος π. Ιωάννης Κουτάντος για να συνδέσει με ένα σύγχρονο τελεφερίκ τη Ζιά με την κορυφή του Δίκαιου.
Πρόκειται για μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος πρωτοβουλία, που εκτιμάται στα 8 εκ. ευρώ, η οποία είναι βέβαιον ότι θα προσθέσει στα αξιοθέατα και στις δράσεις ψυχαγωγίας του νησιού ένα πολύ μεγάλο «συν», αφού είναι βέβαιον ότι ντόπιοι και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία μιας εξαιρετικής εμπειρίας να περάσουν πάνω από την μοναδικής ομορφιάς περιοχή της Ζιάς και του Δάσους του Δικαίου και να φτάσουν στην κορυφή του, απολαμβάνοντας μαζί με έναν καφέ την εξαιρετική θέα των 15 νησιών γύρω από την Κω.
Η επένδυση αυτή μιας ομάδας επιχειρηματιών έχει «κολλήσει» στην άρνηση αδειοδότησής της από την Αρχ/κή Υπ/σία, που εκτιμά ότι δεν συνάδει με το ύφος της χαρακτηρισμένης ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχής.
Στη συνέχεια όμως υπήρξε ένταση με ισχυρά αντεπιχειρήματα που υποβλήθηκε αρμοδίως και τώρα μέσα στην άλλη εβδομάδα αναμένεται στην Κω να συνεδριάσει επιτόπου το Κεντρικό Αρχ/κό Σ/λιο με την ελπίδα ότι θα δώσει την άδεια.

No comments: