Thursday 4 August 2011

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ… Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ


Μετά τα τελευταία Δημ. Σ/λια και τις εξελίξεις στα θέματα της ΔΕΥΑΚ και του ΧΥΤΑ η Δημ. Αρχή εμφανίζεται όχι απλώς να υπολειτουργεί αλλά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις να μην ξέρει τι κάνει. Ο ΧΥΤΑ ένα έργο που έγινε από τους 3 Δήμους και στοίχισε πάνω από 3,2 εκ. ευρώ, πείρε φωτιά και κανείς δεν ξέρει ποιος τον διοικεί, κανείς δεν έκανε απολογισμό των ζημιών.
Η πραγματικότητα αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τα λάθη και τις παραλείψεις του Δημάρχου κ. Καίσερλη που έχουν βέβαια πολύ μεγάλο κόστος για τον νησί μας. Δικαίωση αποτελεί για την ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ η αλλαγή της απόφασης για την συγχώνευση των 3 ΔΕΥΑ του νησιού. Επανειλημμένως είχαμε τονίσει και στο ΔΣ αλλά και σε ανακοινώσεις ότι απαγορεύεται η ΔΕΥΑΚ από τον ιδρυτικό της νόμο να έχει την διάθεση των απορριμμάτων δηλαδή την λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Πάντα τονίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που είναι εκτός του σύγχρονου θεσμικού πλαισίου και σε κάθε τακτική που υποθηκεύει το μέλλον της ΔΕΥΑΚ και του νησιού μας. Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μας άκουσε έκανε τα δικά του και εξακολουθεί και στηρίζει την πολιτική ασυναρτησίας, αναγκάστηκε όμως από την περιφέρεια να αλλάξει την αίολη απόφαση.
Καθημερινά καταδικάζει την συναίνεση αφού όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει « δεν ακούει, δεν βλέπει…» αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση και πεισματικά αποφεύγει την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ που ενωμένη η αντιπολίτευση ζητά για το πολύ σοβαρό θέμα του ΧΥΤΑ και προβλέπεται από την νομοθεσία.
Προφανώς σκόπιμα και προσχεδιασμένα προσπαθεί να απαξιώσει την δουλειά που κάνει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ και τις προτάσεις που καταθέτει, σκόπιμα καλλιεργεί την ένταση για να συγκρατήσει την ενδοπαραταξιακή του αμφισβήτηση. Η διολίσθηση είναι πασιφανής και επικίνδυνη γατί με τις λανθασμένες επιλογές βάζει σε πραγματικά επικίνδυνη τροχιά την ΔΕΥΑΚ. Παρέλαβε μια βιώσιμη επιχείρηση και με τις τακτικές και τις ασυνάρτητες επιλογές του οδηγεί σε αδιέξοδο την επιχείρηση.
Καλούμε τον Δήμαρχο να αλλάξει νοοτροπία, να εγκαταλείψει τις εμμονές του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί εξαιτίας των αστοχιών και της ανεπάρκειας του κινδυνεύουν οι μεγάλοι στόχοι της ΔΕΥΑΚ (αιολικό πάρκο – δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δήμου Δικαίου Κω – ποιότητα νερού – δίκτυα Καρδάμαινας κ.α.) αλλά και υποθηκεύει το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων της.
Παναγιώτης Ν. Θαλασσινός
Δημ. Σ/λος ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

No comments: