Thursday 25 August 2011

Π. ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


Η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Τουρισμού, αλλά και η μη επίλυση πολλών προβλημάτων, επέφερε κατά την παρούσα τουριστική περίοδο σοβαρό πλήγμα στα νησιά μας. Ιδιαίτερα η Κάλυμνος, η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί. Το Αγαθονήσι, η Αστυπάλαια και το Καστελλόριζο, νησιά με ιδιαιτερότητες αφέθησαν στην τύχη τους και υπέστησαν μεγάλη ζημιά εξαιτίας της αδιαφορίας που επέδειξε κυρίως ο αρμόδιος υφυπουργός Τουρισμού, Δωδεκανήσιος βουλευτής Γ. Νικητιάδης.
Προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί, όπως το συγκοινωνιακό, τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και ο μικρός αριθμός των διαθεσίμων θέσεων, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση επέφεραν τον τουριστικό μαρασμό στα νησιά αυτά.
Ιδιαίτερα το ακριτικό Καστελλόριζο, το ακροτελεύτιο σημείο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες της πολιτικής αυτής, Τοπικοί παράγοντες κατηγόρησαν τον κ. Νικητιάδη, την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ότι «δεν προσέφεραν και δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στα νησιά.
Κύριε Νικητιάδη, κύριε υπουργέ
Αντί των κατά καιρούς επικοινωνιακών δηλώσεών σας, που δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ικανοποίηση των προσωπικών σας φιλοδοξιών, αλλά και μετάθεση της επίλυσης των προβλημάτων, θα έπρεπε να ασχοληθείτε περισσότερο ενεργά με τα νησιά, που προσδοκούσαν κάτι παραπάνω από τον φετινό τουρισμό. Αγνοήσατε τα προβλήματά τους, από την θέση που κατέχετε δεν βοηθήσατε στην προβολή και στην ανάπτυξή τους και επιδείξατε επιλεκτική πολιτική για νησιά με μικρή δεξαμενή ψήφων.
Η ευθύνη σας είναι τεράστια.
Π. Μαραβέλιας - Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ

No comments: